Hungarian recycling: elégetett holmijáért kap pénzt a hajléktalan

2018. október 3. 15:57 2018. okt. 3. 15:57

Megsemmisítik a hajléktalanok tárolhatatlan holmijait, az értékét megtérítik, ám ebből levonják a megsemmisítés költségét. Tökéletesen degenerált országban élünk, nem is vitás.

A hajléktalanság kommunistaszagú és vitán felül végleges felszámolásának közelgő dátuma előtt újabb és újabb elmebetegségek derülnek ki. Ezúttal a napi.hu jött elő egy újabb adag agyrémmel.

A lap szerint hatalmas bürokráciát generál, hogy a hajléktalanoknak 2018. október 15-étől tilos közterületen életvitelszerűen tartózkodniuk. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből ugyanis kiderül: a hajléktalan ingóságait például ideiglenesen tárolni kell valahol, ez a helyi önkormányzat vagy a rendőrség feladata lesz. Erről pedig az illetékes szervnek határozatot kell hoznia, aminek egyebek mellett tartalmaznia kell az ingóságok megnevezését, mennyiségét, valamint a becsléssel megállapított értékét is.

A tárolhatatlan dolgokat viszont megsemmisítik, amiről megsemmisítési jegyzőkönyvet kell készíteni. Ezen például fel kell majd tüntetni a megsemmisítés kezdő és befejező időpontját. Ha azonban a hajléktalan a megsemmisítés után jelentkezik a cuccaiért, akkor a szabály szerint vissza kell neki fizetni az ingóságai értékét.

Nagy meggazdagodás viszont nem lesz ebből, hacsak nem nehezen tárolható plutóniumot rejtett a spáros szatyor, mert a minden bizonnyal csinos összegből levonják az ideiglenes tárolás és a megsemmisítés költségeit.

A nagy kérdés nem is az, hogy a holmival mi lesz, hanem hogy magát a hajléktalanságot hogyan semmisíti meg a kormány Amint arra a Napi is hivatkozik: a Népszava cikke szerint a téli krízisidőszakban megnyitott szálláshelyekkel együtt országosan mintegy 11 200 férőhely van, a hajléktalan emberek száma viszont ennek legalább két-háromszorosára tehető.