A sikeres fürdőváros keményen ráemelt Ófalura

2018. október 5. 12:07 2018. okt. 5. 12:07

Az aprócska baranyai falu 2 millió forintot ajánl az ott letelepedőknek. Harkány sem volt rest: nem 3, nem 4, nem is 5 millióra emelte a tétet, hanem, kapaszkodjanak: 120 EZER forintra, amit hat hónapra elosztva nyerhet el a szerencsés.

Amint azt nemrég megírtuk, a Mecsek aprócska gyöngyszeme, Ófalu kétmillió forintot ajánl annak, aki a 300 lelkes faluban szeretne letelepedni. Bechli Erzsébet polgármester arról beszélt lapunknak: nem szeretnék, ha elnéptelenedte a település, viszont a viszonylag nagy külföldi kereslet miatt elég drágán kelnek el az ófalui ingatlanok. Ezért találták ki a tartós letelepedésen gondolkodóknak és többi feltételnek is megfelelőknek azt a 2 millió forintos támogatást, amelyet építkezésre vagy lakásvásárlásra lehet fordítani.

Harkány is meghirdette a maga programját. A patinás baranyai fürdővőváros a hangzatos Esély Otthon Harkányban névvel látta el a projektet. Mi több, ők nem csak a letelepedőkre, hanem az itt munkát vállalókra is gondoltak, a támogatást ugyanis mind a két célcsoport igénybe veheti.

Igaz, cserébe a mateknál már jóval vékonyabban fogott a ceruza, mint Ófalu esetében: a Harkányba költöző vagy munkát vállalók nem kevesebb, mint 20 ezer forintot kaphatnak az önkormányzattól 6 hónapon keresztül, így az összeg akár a 120 ezer forintot is elérheti.

Valaki, Harkányba, havi 20-ért?