400 millióból fejlesztik a Veress Endre utcai rendelőt

2018. október 5. 12:20 2018. okt. 5. 12:20

Eszközbeszerzésekkel és a szakrendelők belső felújításával hamarosan megkezdődik a Veress Endre utcai rendelőintézet megújításának első üteme, emellett pedig megnyílik az Pécsi Egészségfejlesztési Iroda is, amely a betegségek megelőzésében kap szerepet - modta el sajtótájékoztatón Őri László, Pécs alpolgármestere.

Őri a Veress Endre utcai rendelőintézetnél tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy néhány évvel ezelőtt a város másik komplexumát, a Lánc utcait újították fel teljes egészében, tavaszra pedig elkészült a város harmadik, kertvárosi egysége is.

A pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények Veress Endre utcai épületében a közeljövőben két projekt keretében közel 400 millió forintot fordítanak a betegellátás fejlesztésére.

Egy 90 millió forintos pályázat keretén belül létrejön a Pécsi Egészségfejlesztési Iroda, amely a városban és összesen 40 településen élőt szolgál ki prevenciós intézkedésekkel, hogy a betegségek fő kiváltó okait, az elhízás, a szív- és érrendszeri, a mentális problémákat kezeljék. A program öt éven át tart, ez alatt több tízezer embernek is segítséget nyújthatnak szakemberek.

Mindezek mellett már közbeszerzés alatt van két további pályázat. Ezek keretében 160 millió forintból lehet fejleszteni az uránvárosi rendelő eszközparkját. Többek között kardiológiai ultrahangot, a neurológiai vizsgálatokban használható ENG-berendezést, szemészeti OCT-gépet, nőgyógyászati ultrahangot is beszereznek. Emellett további 100 millió forint juthat a szakrendelők belső felújítására. így jóval komfortosabb körülmények várják majd a betegeket, az orvosokat.

Őri László hozzátette, a tervek szerint további több százmillió forintból az épület teljes energetikai korszerűsítése is megvalósul.