Európai ügyészség: pörög a számláló

2018. október 5. 14:16 2018. okt. 5. 14:16

Három párt is csatlakozott az európai ügyészséghez való csatlakozásért folytatott aláírásgyűjtéshez pénteken. Pécsett a Mindenki Pécsért Mozgalom már egymaga ezer fölött jár, de vannak magányos harcosok is. Vajon lesz egymillió demokrata, akinek elege van a magánrepcsikből, a jachtokból és a milliárdos mutyikból?

„Az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum is támogatja a Magyarország európai ügyészséghez való csatlakozásáról szóló aláírásgyűjtést, amelyet Hadházy Ákos független képviselő, volt LMP-társelnök indított. Az ellenzéki pártok csütörtöki közös sajtótájékoztatójukon Magyarország korrupciós helyzetével indokolták az összefogást” - írja a 168 óra.

A XVIII. kerületi, lőrinci sportcsarnok előtt Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, a kerület országgyűlési képviselője újságíróknak azt mondta: azért kell csatlakoznia Magyarországnak az európai ügyészséghez, mert jelenleg az uniós források nem jutnak el az emberekhez, a pénzt ellopják. Közölte azt is: az MSZP és a Párbeszéd nemcsak a kerületben, hanem országos szinten is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek során egymillió aláírást akarnak összegyűjteni.

A kezdeményezés Hadházy Ákoshoz kötődik, ő indította útjára az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez, amely dedikáltan a korrupció ellen lép fel.

Elzavarták az önkormányzat emberei az Európai Ügyészségért aláírást gyűjtőket Szekszárdon

Az önkormányzat emberei mutattak utat azoknak az aktivistáknak pénteken Szekszárdon, akik Hadházy Ákos ex-LMP-s képviselő kezdeményezése nyomán aláírásokat gyűjtöttek azért, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Az országgyűlési képviselő szerint az aktivisták kiebrudalása törvénytelen volt. Mint arról korábban írtuk, a 2018. júniusa óta függetlenként politizáló Hadházy Ákos szeptember 20-án aláírásgyűjtési akciót indított.

Vannak magányos harcosok Baranyában, mint a képen látható harkányi hölgy, aki egyedül strázsál naponta több órát, hogy meglegyen a millió:

A civil szervezetek közül a Mellár Tamás által életre hívott Mindenki Pécsért Mozgalom állt a kezdeményezés élére Pécsett. Szeptember 24-én hirdette meg a pécsi parlamenti képviselő, hogy mozgalma is csatlakozik az aláírásgyűjtőkhöz. A professzor csapata azóta hatszor települt ki, máris több mint ezer szignó gyűlt össze.

A Mindenki Pécsért aláírásgyűjtőivel legközelebb október 7-én, vasárnap reggel kilenctől a pécsi vásártéren, hétfőn reggel nyolctól pedig a vásárcsarnok előtt lehet támogatni a demokrácia helyreállítását.