Távozott a klinikai sürgősségi osztály vezetője - frissítve!

2018. október 8. 13:13 2018. okt. 8. 13:13

Az ATV-nek nyilatkozott egy háziorvos, miszerint a pécsi sürgősségi osztály vezetője is felállt, mert "ellehetetlenítették a működését". A PTE megerősítette a hírt, ráadásul kiderült, a sürgősségi tanszék éléről is lemondott az orvos. A Pécsi STOP úgy értesült, a sürgősségiről pár hónapja már az egyik helyettes vezető is távozott.

Az ATV-nek nyilatkozott Komáromi Zoltán háziorvos (aki korábban a baloldali ellenzék egészségügyi programjának kidolgozásában is részt vett) az egészségügyben tapasztalható botrányokról, ennek kapcsán hozta fel, hogy nemcsak a Honvédkórházban állt fel vezető pozíciójából egy főorvos, hanem ez Pécsen is megtörtént.

Komáromi úgy értesült, hogy a Pécsi Tudományegyetem alá tartozó sürgősségi osztály vezetője azért állt fel a helyéről, mert "ellehetetlenítették a működését."

A háziorvos szerint a doktornőnek „elege lett” abból, hogy semmiféle támogatást nem kap, se a minisztériumtól, se az egyetemtől arra, hogy normálisan működő sürgősségi osztály lehessen egy egyetemi városban" - olvasható a cikkben.

A sürgősségi osztályt dr. Verzár Zsófia vezette, de korábban a megyei kórházban is ugyanezt az osztályt irányította Mindezek mellett az orvosi karon a Sürgősségi Orvostani Tanszék tanszékvezetője is.

A Pécsi STOP értesülései szerint pár hónapja már az osztályvezető egyik helyettese is otthagyta a sürgősségi osztályt.

Az ügyben lapunk megkereste a Pécsi Tudományegyetemet, amint válaszolnak, újra jelentkezünk.

Frissítés: a PTE megerősítette, tényleg távozott a sürgősségi osztály vezetője

"A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Sürgősségi Orvostani Tanszék vezetője 2018. október 1. napjával benyújtotta lemondását.

A tanszék vezetését az eddigi tanszékvezető-helyettes megbízottként látja el, a vezető kiválasztására pályázat útján kerül sor.

Fontos hangsúlyozni, hogy a biztonságos és folyamatos, magas szakmai színvonalon történő betegellátás a PTE KK sürgősségi osztályán továbbra is biztosított"

- válaszolta feltett kérdéseinkre a PTE.