Szürreál: olyan helyen bukkant fel a pécsi fideszes, ahol senki sem számított rá

2018. október 9. 10:46 2018. okt. 9. 10:46

Van, aki jachton, van, aki repülőn, van, aki helikopteren utazik a jelenlegi kormánypártból. De akad olyan képviselő is közülük, aki nem rest a metrót választani.

Ugyan nem Zazie-val, de Pécsen illusztrisnak számító személlyel utazhattak együtt hétfő este fél nyolc körül azok, akik Budapesten a mindenféle lezárások és diktátor-vonulások miatt a kettes metrót választották.

Nem kisebb politikai potentát tette tiszteletét a közlekedési eszközön ugyanis, mint Hoppál Péter korábbi fideszes kulturális államtitkár, jelenlegi országgyűlési képviselő, Pécs kormánypárti csapatának hivatalos gatyába rázója.

A képeken látható hanyag elegancia ne tévesszen meg senkit, kemény református puritanizmus lapul a bőrjakó alatt.

Mert hát 2018-ban eléggé megsüvegelendő dolognak számít a metrózás, választhatta volna a luxusrepülőt, jachtot, vagy helikopter-opciót is akár, mint párttársai. Szolgálati autója meg már nincs, mióta nem államtitkár.

S hogy miről beszélhettek nem közszereplő ismerőseivel - ki tudhatja azt? A Déli pályaudvartól tartó szürreális utazás (fideszes országgyűlési képviselő a metrón) a Puskás Ferenc Stadion megállónál véget ért.