Állkapcsát törték, majd kirabolták a pécsi kiskorút

2018. október 10. 17:12 2018. okt. 10. 17:12

Súlyosította azon fiatalkorú vádlottaknak a büntetését a Pécsi Törvényszék, akik még 2016. október végén egy éjszaka alatt két rablást is elkövettek.

A törvényszék szerdai közlése szerint az öt fiatal 2016. október 30-án a kora hajnali órákban egy pécsi szórakozóhelyen tartózkodott, ahol nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Az este folyamán megismerkedtek a szintén ittas állapotban lévő kiskorú sértettel, akit a szomszéd utcába kísértek. Itt a vádlottak bántalmazni kezdték a kiskorút, több alkalommal megütötték és megrúgták, majd eltulajdonították az értékeit. A bántalmazás olyan súlyos volt, hogy a sértett állcsontja eltörött.

A rablást követően a vádlottak továbbmentek a belvárosban, és amikor megláttak egy fiatal férfit, elhatározták, hogy őt is „lerabolják”. A vádlottak ezt a férfit is bántalmazták, és eltulajdonították a telefonját, a kabátját és a készpénzét.

A Pécsi Járásbíróság a vádlottakat csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt mondta ki bűnösnek, mely ítélettel szemben az ügyészség jelentett be fellebbezést súlyosítás érdekében.

A Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság az ügyészég érveivel egyetértett, és a vádlottak büntetését 3 év és 5 év közötti börtönbüntetésre súlyosította. Az ítélet jogerős.