Ráterelték a kamionokat a Maléter Pál útra

2018. október 12. 08:32 2018. okt. 12. 08:32

Olvasónk kereste meg lapunkat azzal, hogy jelentősen megnőtt a teherforgalom Kertvárosban, a Maléter Pál úton, mely különösen érezhető a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban. Kiderült, ez nem véletlen, és sajnos karácsonyig egymást is érik majd itt a kamionok.

Olvasónk elmondása szerint a kialakult helyzetre a napokban figyelt fel. Le is fotózott egy táblát a Maléter Pál úton, mely eddig a 7,5 tonnánál nehezebb járművek felhajtását tiltotta, most viszont áthúzták azt. Emellett több olyan jelzést is kaptunk, hogy megszaporodtak a kamionok a kertvárosi úton, melyek miatt még nehézkesebb lett a közlekedés a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban.

Hogy ez miért van így, arra a Magyar Közúttól kaptunk választ. Megkeresésünkre elárulták, hogy az idei útfelújítási programjainak keretében valósíthatja meg az M60-as autópálya végcsomópontja és a Pellérdi út közötti, Pécs-Péterpusztát érintő szakasz felújítását.

A felújítás szakaszos lezárással és időszakos forgalomtereléssel jár. Ennek kapcsán az M60-as autópálya végszelvényétől Szigetvár irányába tartó kamionforgalom elterelése is szükségessé vált a Maléter Pál út igénybe vételével.

A cég tájékoztatása szerint a terelés bevezetésére 2018. október 5-én került sor, a felújítási munkák elvégzésének végső határideje 2018. december 21., azaz szinte karácsonyig kamionok súlyosítják a közlekedést.

A közút a közlekedők türelmét kérte a munkálatok és az időszakos korlátozások, forgalomterelések idejére, azt mondták, ha végeznek az útfelújítással, mindenkinek jó lesz. Amíg el nem jön a szép, új világ, addig pedig araszolhatunk a kamionok mögött.

Láttál valami érdekeset, izgalmasat, és lefotóztad/videót készítettél róla? Küldd el nekünk Facebook-oldalunkon, vagy e-mailben a szerkesztoseg@pecsistop.hu-ra.