Vajon mernek-e kicsik lenni a pécsi fideszesek?

2018. október 14. 10:49 2018. okt. 14. 10:49

Névhasználati kérelmet nyújtott be a pécsi önkormányzathoz a vonatkozó helyi rendelet értelmében a Mellár Tamás vezette Mindenki Pécsért Egyesület. Nagy kérdés, hogy az ügyről döntő bizottság fideszes többsége rábólint-e a névhasználati kérelemre, vagy leszavazza azt.

Csütörtökön ül össze szokásos havi összejövetelére a pécsi közgyűlés, előtte azonban a különféle bizottságok üléseznek több kérdésben is. Az egyik ilyen a Mellár Tamás országgyűlési képviselő által életre hívott Mindenki Pécsért Egyesület névhasználati kérelme.

Egy 2011-es helyi rendelet szerint ugyanis minden cégnek, szerveződésnek névhasználati kérelmet kell benyújtania az önkormányzathoz, ha a névben szerepel Pécs neve is.

"A Mindenki Pécsért Egyesület azzal a céllal kíván létrejönni, hogy elsősorban Pécs Megyei Jogú Város gazdasági és társadalmi megújulását segítse, lakói szociális – és közbiztonságát megteremtse. Céljai között szerepel a város dinamikus fejlődése a régióban, ennek érdekében támogatást kíván nyújtani magánszemélyeknek, civil szervezeteknek.

Feladatának tekinti, hogy közreműködjön a város kiemelkedő gazdasági, kulturális, szociális és kereskedelmi szerepének megőrzésében, fejlődésében" - olvasható az előterjesztésben, amely szerint az egyesület jelenleg bejegyzés alatt áll.

Mivel a bizottságban túlsúlyban vannak a fideszesek (egyikük ugyan hivatalosan KDNP-s, de ki számolja ezt), így felmerül a kérdés:

vajon mernek-e kisszerűek lenni, és leszavazzák-e a névhasználati kérelmet, vagy harag és részrehajlás nélkül áment mondanak az ügyre?