Motoros egyesület gyűjt az éberkómában fekvő Liáért

2018. október 16. 09:38 2018. okt. 16. 09:38

Árveréssel, jótékonysági koncerttel, focimeccsel próbál segíteni a Beremendi Motoros Egyesület Lián, akit nyolcévesen olyan súlyos baleset ért, hogy a mai napig éberkómában fekszik a Bethesda Gyermekkórház rehabilitációs osztályán. Már sokan segítettek, de a támogatás elkél, a közeljövőben egy olyan autót szeretnének venni, mely lehetővé teszi Lia akadálymentes szállítását.

Légrádi Lia nyolcévesen szenvedett balesetet. Nagybátyja elvitte őt és a tizenkét éves bátyját traktorozni. A traktor felborult, és Lia a fülkén belül olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy ki kellett vágni a koponyájából a homlokától egy jelentős darabot. A gyermek agya is sérült, hogy pontosan milyen funkciók károsodtak, azt jelenleg még nem tudni. A lány éberkómában fekszik a budapesti Bethesda Gyermekkórház rehabilitációs osztályán.

Liát a Beremendi Motoros Egyesület segíti, hogy ezt hatékonyabban tudják végezni, non-profit szervezettá alakultak, egyik fő tevékenységük pedig az adományozás lett. Mint írták, a közeljövőben szükség lesz egy olyan autóra, mely lehetővé teszi Lia akadálymentes szállítását. Emellett minden forint jól jön, de az egyesület most azt tűzte zászlajára, hogy országos ismertséget próbálnak szerezni annak érdekében, hogy minél több emberhez jusson el Lia története, minél többen segítsenek. Mint írták, szeretnék felvenni a kapcsolatot Dr. Csókay András idegsebésszel, agykutatóval.

Ezért olyan relikviákat is felajánlanak, mint egy dedikált magyar válogatott mez az MLSZ jóvoltából, egy dedikált Dárdai – Hertha mez Dárdai Pali felajánlásból, egy dedikált Ferencváros labda, és egy Ferencváros - Gera Zoltán, a csapat által dedikált mez.

A felajánlások mellett október 20-án, szombaton 20 órakor a Beremendi Általános Iskola tornatermében tartanak egy jótékonysági koncertet, illetve október 22-én, hétfőn 15 órától játszanak egy jótékonysági focimeccset (cím: Beremend, Varga Dezső sportcentrum. Sport utca 1.). Mindkét rendezvény bevételeit Lia gyógykezelésére fordítják.