Ma kell meghúzni a vészféket Orbán embertelenség vonatán

2018. október 17. 10:59 2018. okt. 17. 10:59

Holnap már senki sem állítja meg a marhavagonokat. Ma piros sapkás rendőrök elveszik és elégetik a hajléktalanok személyes tárgyait, és börtönbe zárják őket. Holnap bemennek a lakásodba, ha még van, elégetik a holmid és börtönbe zárnak. Nem hiszed, ugye? Akkor mondj egy ellenérvet...

Gyűlnek a fotók a Facebookon, melyen azt látni, ahogy kis piros sapis épphogyrendőrök falkákban állják körül az elesett, összetört idős hajléktalanokat.

Megtehetik, mert a hatalom azt mondta, hogy hajléktalanság nincs, ami meg van, azt azonnal el kell tüntetni. A hajléktalant börtönbe zárják, mert nincs hol laknia, a személyes holmiját elégetik.

Megtehetik, mert a hajléktalan nem népszerű. A hajléktalan büdös, mosdatlan, iszik, szakálla is milyen, lehet hogy kéreget is, elfekszi a padot a nem hajléktalan elől.

A hajléktalanért ezért nem áll ki senki, a hajléktalant ellenségnek kiáltotta ki a kormány, ezért börtönbe megy, a holmiját meg kérdés nélkül elégetik.

Azt a sok büdös szart – vágod rá rögtön, és bocs, ha tévedtem.

De a hajléktalan ember, és nem büdös hajléktalannak született. Van múltja, volt szerelme, van gyereke, tán unokája is. Magyar unokák, akármit mond Orbán. Vannak emlékei, személyes tárgyai, fényképei emberekről, vagy arról az időről, amikor még nem köpte le mindenki.

Talán még könyvei is vannak. Talán még neked is.

Holnap nem lesz, csak egy cellája, mert Orbán úgy döntött, leszámol vele meg a kis motyójával.

Holnapután a Fidesz elitjének büdös lesz, aki 80 négyzetméternél kisebb lakásban lakik. Mindenki annyit ér, amennyije van, ez meg már majdnem olyan, mint hajléktalannak lenni, undorító nyomorgás.

Nem vagy Rogán, a te lakásod nincs gumiból, akárhogy szeretnéd.

Holnapután piros sapkás kis rendőrök mennek be hozzád, mert egy kis szarban laksz csak. Elégetik a személyes holmid, mert Orbán azt mondta, büdös. Megsemmisítik a könyveidet, a fotókat a családodról, a virágot a vázádból, téged meg bezárnak, mert mit laksz már ilyen béna kis lakásban?!

Mit gondolsz, holnapután kiáll melletted, akinek 81 négyzetméteres pecó jutott? Kimegy érted az utcára, odanyújtja majd a kezét? Vagy csak fintorog egyet, hogy na, még egy büdös kislakásúval kevesebb?

Kafkaiul hangzik? Akkor mondj még egy országot, ahol kis máglyákkal és börtönnel harcolnak egy ország megválasztott vezetői a hajléktalanság ellen! Mondj még egyet, ahol a rendőr a szociális munkás!

Nem hiszed, hogy veled is megtörténhet? Akkor kérdezd meg azt a családot, amelyik ott lakott valamelyik szomszéd házban, de a Családok évében az utcára került.

Ma kérdezd meg, mert holnapra büdös hajléktalanná változik!

Ha most nem állítjuk meg ezt a vonatot, mire befut a végállomásra, már csak a teli pofával röhögő Orbán és a milliárdos barátai ülnek rajta. Ha ma nem löknek le róla, holnap fognak, és akkor már senki sem nyúl utánad.