Megvált a közszolgálati egyetem a Pécsen is botrányt kavaró főrendőrtől

2018. október 16. 11:55 2018. okt. 16. 11:55

Hétfőn derült ki, hogy a tavaszi félévben a közszolgálati egyetem rendőrtiszt-hallgatónőivel forgatott enyhén erotikus felhangú videót egy tanszékvezető rendőr, aki korábban Pécsen bukott le egy mélygarázsban tartott pásztorórájával. A férfit hamar eltanácsolták a közszolgálati egyetemről.

Hétfőn cikkezett arról az Átlátszó, hogy még a tavaszi félévben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán (NKE-RTK) készült egy eléggé erotikus felhangokkal bíró kisfilm pár hallgatólány, egy tanszékvezető orvos-ezredes és egy tanszéken dolgozó rendőr őrnagy közreműködésével.

A lap szerint a videót a tanszékvezető Angyal Miklós rendezte, aki történetesen ugyanaz a rendőr, aki 2011-ben egy pécsi mélygarázsban lett rajtakapva egy olyan nővel, aki nem a felesége.

Az Átlátszó kérdésére a Nemzeti Közszolgálati Egyetem amúgy azt válaszolta, hogy ugyan nem találták a videót a nemi identitást sértőnek és erotikusnak, a vulgáris nyelvezet és a vitatható témaválasztás miatt még a nyáron lefolytatott vizsgálat során írásbeli figyelmeztetést adtak a tanszékvezető-rendezőnek.

Ehhez képest hétfőn kora este az egyetem már arról írt közleményében - hívta fel a figyelmet cikkében az Index -, hogy kezdeményezték Angyal Miklós NKE-n történő vezénylésének megszüntetését az országos rendőr-főkapitánynál (vagyis az oktatói tevékenységet nem folytathatja, ergo: megválnak tőle).

"A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) vezetése Angyal Miklós r. ezredes, egyetemi docens ügyében múlt héten érkezett bejelentés alapján ismét áttekintette annak a vizsgálatnak az anyagát, amelyet az intézmény korábbi vezetése 2018 nyarán lefolytatott az egyetem Krimináltaktikai és Metodikai Tanszék megbízott tanszékvezetője ellen, a Kreatív bűnüldözők c. vetélkedőre készített videófilm miatt.

Az NKE továbbra is elismeri Angyal Miklós szakmai kvalitásait és oktatói, valamint tudományos tevékenységét, ugyanakkor úgy ítéli meg, hogy az elkészült kisfilm tárgya, hangvétele és stílusa összeegyeztethetetlen az egyetem szellemiségével és értékrendjével, továbbá súlyosan rombolja az intézmény megítélését.

Ennek megfelelően az NKE vezetése a mai napon kezdeményezte az országos rendőrfőkapitánynál Angyal Miklós r. ezredes NKE-re történt vezénylésének megszüntetését, ezzel oktatói tevékenységét az egyetemen befejezte"

- áll a közleményben.