28 milliós kölcsönt adott a PSN-nek Páva

2018. október 17. 08:35 2018. okt. 17. 08:35

A likviditási helyzete és az anyagi stabilitása miatt kapta a gyorskölcsönt attól az önkormányzattól, amelynek állami támogatást kellett kérnie már tavaly is, hogy kihúzza valahogy. Ilyen a nagy nemzeti körbetartozás.

Csütörtökön tartja októberi szeánszát a pécsi közgyűlés, a számos előterjesztés és egyebek között szerepel egy kissé meghökkentő anyag is.

A dokumentum szerint ugyanis a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) anyagi helyzetét stabilizálni kell és a likviditási helyzetét is meg kell őrizni, éppen ezért Páva Zsolt polgármester saját hatáskörben eljárva 28 millió forintos kölcsönt utalt ki az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaságnak.

A dokumentumban foglaltak szerint a PSN-nek a pénzt idén december 15-ig vissza kell fizetnie az önkormányzatnak, és a támogatás felhasználásáról a visszafizetést követő 60 napon belül be kell számolnia.

A pénzt az idei költségvetésből csoportosította át a polgármester.

Mindezt egy olyan önkormányzat teszi, amely tavaly év végén és idén év elején több részletben összesen 12,5 milliárd forintos kölcsönt kapott az államtól az anyagi helyzete miatt - és ebből a pénzből 3 milliárdot idén év végén már vissza is kell fizetni.