Félmilliárddal drágább lesz a Csiky Gergely Színház felújítása

2018. október 18. 11:52 2018. okt. 18. 11:52

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint plusz félmilliárd forinttal dobja meg a kormány a színházfelújítást, amely már eddig is 9 milliárd forint körül állt. A beruházásnak idén őszre kellett volna készen lennie az első tervek szerint.

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat, mely szerint a kaposvári önkormányzat a Csiky Gergely Színház felújítására a kormány plusz 508 millió forintot biztosít.

A kormányhatározat értelmében a pluszpénz idénre szól, ezt a Modern Városok Programra elkülönített költségvetési kalapból csoportosítják át.

A határozat végén még szerepel, hogy a fejlesztést (a színházépület felújítását és némi bővítését) 2019. december 31-ig kell végrehajtani.

Mint ismert, a Csiky Gergely Színház felújításának 2016 novemberében álltak neki, akkor közel 9 milliárd forint lett három részletben előirányozva a munkálatokra, melyeknek az eredeti tervek szerint idén kellett volna véget érniük. Az első elképzelések szerint ugyanis az idei október 23-ai díszelőadást már a teátrumban tartották volna.

Ám ez nem így lett, mostanra a beruházás jó egyéves csúszásban van, a társulat 2016 vége óta az Együd Árpád Kulturális Központban (Agóra) játszik.