Fodor Ibolya felháborodott a közgyűlésen

2018. október 19. 08:49 2018. okt. 19. 08:49

Az egy ideje már független képviselő Fodor Ibolya leginkább azon háborgott, hogy ő nincs benne egyetlen önkormányzati bizottságban sem, miközben olyanok is ülnek a testületekben állítása szerint, akiknek nincs megfelelő végzettsége.

Fodor Ibolya pécsi önkormányzati képviselő mostanában egyre többször hallatja hangját a közgyűlésben, az októberi szeánszon is több témához szólt hozzá.

Ez már csak azért is méltatást érdemlő, mert az önkormányzati ciklus elején több hónapig színét sem látták a városháza táján.

Fodor az októberi közgyűlés elején elejtett egy aranyköpést is, miszerint ő úgy szeretné, ha az emberekért, és nem a pártokért politizálnának az ülésen. Ez igazán furcsán hat, tekintve, hogy pár éve még ő tolta leginkább Kertvárosban a Fidesz kampányát.

A csütörtöki közgyűlésen leginkább az csapta ki a biztosítékot Fodor Ibolyánál, hogy az egyik bizottságban történő személyi változásnál (a jogi és ügyrendi bizottság fideszes elnöke novemberrel lemondott elnöki tisztjéről és a bizottságból is kilép - helyére egy másik fideszest jelöltek) nem került elő a neve.

A felháborodott hozzászólásában először a kormányoldalt ekézte, mondván azok kizárták a bizottságokból, majd éles fordulattal mindezt a baloldal tettének állította be. Ezen kívül azt is a szemére hányta a közgyűlésnek, hogy sok olyan bizottság van, ahol a testület vezetői nem értenek ahhoz a szakterülethez, amelyet a bizottságuk felügyel - neki pedig szociális végzettsége van, és mégsem tag sehol.

Az lehet, hogy egyeseknek nincs olyan végzettsége, ami egy-egy bizottság vezetéséhez szükségeltetne, de nekik viszont nincs papírjuk arról, hogy jogerősen el lettek ítélve (felfüggesztettel megúszva a dolgot), illetve egy másik, költségvetési csalás miatt elrendelt tárgyalásra már két éve hiába várják. És hazaárulózni se szoktak nagyon.