Pécsen már "csak" kifogásolt a levegő minősége

2018. október 20. 13:56 2018. okt. 20. 13:56

Pénteken még egészségtelen volt a szállópor (PM10) miatt Pécs levegője, szombaton azonban már "csak" kifogásolt a minőség az Országos Közegészségügyi Intézet szerint.

Továbbra is számos településen magas a légszennyezettség a szálló por (PM10) miatt.

Az Országos Közegészségügyi Intézet szombaton Facebook-oldalán azt írta: három helyen - Dunaújvárosban, Kecskeméten és Sajószentpéteren - egészségtelen a levegő. Ezekben a térségekben élők lehetőleg kerüljék a szabadtéri tevékenységet - tették hozzá.

Országos Közegészségügyi Intézet

Továbbra is kifogásolt volt a levegőminőség a legtöbb településen (Budapest, Debrecen, Dorog, Eger, Esztergom, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Oszlár, Pécs, Putnok, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok,...

Emellett számos település van - Budapest, Debrecen, Dorog, Eger, Esztergom, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Oszlár, Pécs, Putnok, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tököl, Vác, Várpalota és Veszprém -, ahol továbbra is kifogásolt a levegőminőség - írta az OKI.

Pécsen pénteken még annyira egészségtelen volt a levegő minősége a szállópor miatt, hogy a polgármester arra kérte a lakosságot, ha lehet, az autók helyett a tömegközlekedést válasszák.

Egészségtelen Pécs levegője - ha lehet, inkább buszozzunk Páva szerint