Vízilófos hömpölygött Pécs belvárosában?

2018. október 24. 15:10 2018. okt. 24. 15:10

Emlékeznek még rá, amikor egy hónapja szennyvízben úszott a Pécs szívében lévő Mária utca? A Pécsi STOP elképesztő magyarázat birtokába jutott.

Ha nem lenne meg az előzmény, akkor egy kis frissítés: alig több, mint egy hónapja elöntötte a szennyvíz a pécsi Mária utcát.

A Pécsi STOP elképesztő magyarázatot hallott a bő egy hónappal ezelőtt történésekre. Az információ teljesen véletlenül jutott a birtokunkba. Arról szól: aznap engedték le a pécsi állatkertben a víziló medencéjét. Ezzel nem lenne gond, hiszen szegény nem ázhat folyton ugyanabban a lében. Ám úgy tudjuk: ezúttal némi hiba csúszott a technológiába, és kifelejthették azt a szűkítőt, amit ilyenkor el szoktak helyezni a medence lefolyójában vagy annak környékén. (A technológiát sajnos nem ismerjük behatóan).

A pletyka szerint pedig azt a terhelést, amit egy ilyen medence hirtelen lezúduló tartalma ró a város szennyvízcsatorna-rendszerére, egyszerűen nem bírta ki, és ez meg is látszott rajta.

Hogy valóban így volt-e, annak igyekszünk utánajárni, de nem vagyunk naivak. Ha így volt, az valószínűleg akkor is örök rejtély marad, hogy miért éppen a belváros szívében bugyogott fel a szennyvíz.