Hallgat a BIOKOM a kutyapárt elvitt buszmegálója kapcsán

2018. október 24. 17:02 2018. okt. 24. 17:02

Elvinni el tudták a BIOKOM szakemberei a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Ágoston térnél felhúzott buszmegállóját, arról viszont, hogy mi lesz a sorsa az építménynek, helyeznek-e ki ők buszmegállót, illetve mennyi emberanyagot és adóforintot forgattak be a buszmegállótlanításba, nem beszél a cég. Két éve, mikor a szintén MKKP-s négyszínfestésnek üzentek hadat a Ferencesek utcájában, még kommunikatívabb volt a társaság.

Mint ismert, október 19-én a BIOKOM munkatársai jelentek meg egy teherautóval annál a buszmegállónál, melyet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi passzivistái építettek saját költségből, azért, hogy az ott állók ne ázzanak. Az indok szerint azért volt erre szükség, mert a buszmegálló nem volt elég stabil, és balesetet okozhatott volna. A kutyapártosok éppen péntek délután akarták megerősíteni a szerkezetet, de erre már nem volt idő, délelőtt egyben elvitte a megállót a városüzemeltetési cég.

Kíváncsiak voltunk, hogy mi lesz a sorsa a 105 ezer forint önköltségen megépített buszmegálló sorsa, tovább mennyi időt vett igénybe a bontás, szállítás, hány ember munkája kellett ahhoz, hogy felszámolják a szerkezetet, mekkora volt az akció költsége. Mindezek kiderítéséért a BIOKOM-hoz fordultunk kérdéseinkkel. Szerettünk volna arra is választ kapni, hogy tervezi-e a BIOKOM egy fedett buszmegálló kialakítását a helyszínen, mert most újfent áznak az ott buszra várók, ha igen, mikor.

Sajnos a cég nem árulta el sem a buszmegálló további sorsát, sem annak pótlását, sem pedig részleteket az elszállításról. Egyetlen dolgot közöltek csupán, ami belefért egyetlen rövid mondatba: állításuk szerint a megtett intézkedések miatt a cégnek nem keletkeztek külön számszerűsíthető költségei.

A mi olvasatunkban ez azt jelenti, hogy az MKKP-t ezután nem bombázzák meg semmilyen számlával, melyben a buszmegállótalanítás költségeit kérik rajtuk számon. Kíváncsian várjuk, hogy ezt tartogatja-e a folytatás.

Két éve még kommunikatívabb volt a BIOKOM

2016 novemberében városszépítő, figyelemfelkeltő jelleggel négyszínfestéssel festette ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke és társai a Ferencesek utcája egyik szakaszát. Legalábbis elkezdte kifesteni, mert egy arra járó férfi, aki a BIOKOM munkatársa volt, és bejelentette az esetet a köztereseknek. Az ügyből rendőrségi intézkedés lett, a festegető csapat órákat töltött a rendőrségen.

A négyszínfestést pár nappal később eltüntette a városüzemeltetésért felelő cég. Akkor kérdésünkre a BIOKOM elárulta, a kora reggel megkezdett járdatakarítást három és fél óra alatt zavarták le. A színtelenítésben a BIOKOM négy munkatársa vett részt, hígítóval, vízzel, tisztítóronggyal, gyökérkefével és egy kisebb tisztítógéppel csúnyították vissza az utca érintett szakaszát. A munka költségét megkeresésünkkor még nem összegezték - és azóta sem, legalábbis nem árulták el.