Zágrábban és Kolozsváron is díjazták a Bóbita Bábszínházat

2018. október 25. 12:54 2018. okt. 25. 12:54

A közelmúltban Zágrábban és Kolozsváron megrendezett rangos bábfesztiválokon összesen három díjat nyert a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben működő Bóbita Bábszínház Torzonborz visszatér című produkciója - hangzott el az intézmény szerdai pécsi sajtótájékoztatóján.

Sramó Gábor, a bábszínház igazgatója közölte: a horvát fővárosban 51. alkalommal megrendezett seregszemlén, amelyen mintegy negyven előadás szerepelt, a virtuóz animációért járó díjjal ismerték el a pécsi művészek munkáját.

A mintegy tíz ország húsz előadásával megrendezett XVII. Kolozsvári Nemzetközi Puck Fesztiválon pedig a legjobb díszletért és a legjobb zenéért járó elismeréseket kapta meg a Bóbita négy évvel ezelőtt bemutatott, Torzonborz, a rabló című előadásának második része - tette hozzá.

A produkciót Schneider Jankó rendezte, tervezője a Blattner Géza-díjas Grosschmid Erik, zenéjét Babarci Bulcsú szerezte - idézte fel az igazgató.

Sramó Gábor kitért arra is, hogy a kolozsvári megmérettetésen Nagy Kovács Géza, a Bóbita bábkészítő-tervezője a legjobb bábokért járó díjat is elnyerte a szatmárnémeti Brighella Bábszínház A bőgős fia meg az ördögök című előadásával.

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere kiemelte, hogy a díjak visszaigazolják a bábszínház magas színvonalú művészi munkáját. A társulat előadásait egy évben csaknem 35 ezer néző látogatja, Pécsen mintegy 300, más helyszíneken és külföldön további 100 előadást tartanak, bérleteseik száma meghaladja 4000 főt - sorolta a városvezető, aki egyúttal gratulált a társulatnak a díjakhoz.