Pénteken lesz az első pécsi hajléktalanper

2018. október 25. 16:53 2018. okt. 25. 16:53

Pénteken tárgyalják annak a férfinak az ügyét, akit azért vettek őrizetbe a rendőrök, mert megsértette az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályait, magyarul hajléktalanként az utcán töltötte idejét.

Minderről a Szabad Pécs cikkezett csütörtök délután. A lap bírósági közleményre hivatkozva azt írta, a Pécsi Rendőrkapitányság Uránvárosi Rendőrőrse vett őrizetbe egy középkorú férfit életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése miatt, bíróság elé állítása érdekében. A Pécsi Törvényszék illetékességi területén először tart tárgyalást ilyen ügyben a szabálysértési bíróság, mely pénteken lesz.

A lap szerint a rendőrök az egyik uránvárosi buszmegállóban igazoltattak két hajléktalant, mindketten rossz fizikai és higiéniás állapotban voltak. Miután egyikük a harmadik felszólításra sem működött velük együtt, eljárást indítottak ellene, az ő pere lesz pénteken. A Szabad Pécs megjegyezte, az igazoltatásnál jelen voltak a Támasz Alapítvány munkatársai is, és a körülményekhez képest emberségesen jártak el.

Nem árul el helyi számokat a rendőrség

A Pécsi STOP a múlt héten próbálta megtudni a rendőröktől, hogy október 15-e óta, mióta ez az új rend él, mennyi hajléktalant igazoltattak a rendőrök, mennyi ellen indult eljárás Baranyában, Pécsett. A baranyai rendőrök helyett azonban az ORFK válaszolt megkeresésünkre. A szerv kijelentette, csak országos statisztikát vezet a kérdésben.