Újabb pályázatot ír ki az Emberség Erejével Alapítvány a dél-dunántúli civileknek

2018. október 26. 16:36 2018. okt. 26. 16:36

A 2018-as pályázati kör után 2019-re is mintegy 100 millió forintos lehetőséget hirdet a dél-dunántúli régió civil szerveződéseinek a pécsi Emberség Erejével Alapítvány. Az Erősödő Civil Közösségek programra december 17-ig lehet a pályázatokat beadni.

Ismét mintegy 100 millió forintos keretösszeggel ír ki pályázatot Erősödő Civil Közösségek címen a dél-dunántúli régió (Baranya, Somogy, Tolna) civil közösségeinek a pécsi Emberség Erejével Alapítvány.

A forrásösszeg az előző pályázati körhöz hasonlóan a Nyílt Társadalom Alapítványok közreműködésével nyílik meg, a kiírás szerint azért, mert "hazánkban jelentős probléma a széttöredezett társadalom és a párbeszéd hiánya, ezen a közösségek erősítésével lehet változtatni. Az elmúlt években a civil kezdeményezések kiszolgáltatottabbá váltak, a civil társadalom működési problémái általánosak lettek, ami fokozottan jellemző a kisebb településekre. A program célja a közösségek, civil szervezetek autonómiájának szélesítése, valamint helyi társadalmi problémák enyhítése" - áll a kiírásban.

A pályázatot december 17-én déli 12 óráig lehet leadni kizárólag elektronikus úton a [email="palyazat@eckpecs.hu"]palyazat@eckpecs.hu[/email] címen, vagy az ECK honlapon elérhető adatlapon. A pályaműveket pdf és word dokumentum formában kell benyújtani a fenti emailcímen.

Pályázni két kategóriában ("Indító" és "Erősítő") lehet, és azok a szervezetek is beadhatnak pályaműveket, amelyek a 2018-as körben már nyertek ezen a pályázaton. Fontos azonban, hogy ezen szervezeteknél a tervezett programjuk kizárólag az előző program támogatási időszakának lezárultával kezdődhet meg.

  • Az "Indító" kategóriában "a tevékenységek vannak a középpontban. Ezen pályázati kategória esetében akciókat, eseményeket és folyamatokat egyaránt támogatunk. Az Indító programba civil szervezetek és informális csoportok egyaránt pályázhatnak. A projektek hossza minimum 3, informális csoport esetén maximum 6, civil szervezet esetén 12 hónap lehet. A támogatás maximális összege ebben a kategóriában: 500 000 forint.
  • “Erősítő”: az egyes tevékenységek egymásra épülnek, egyik sem működik a másik nélkül. Az projekt elemei folyamattá állnak össze, hosszabb távú hatásokkal, a folytathatóság és a fenntarthatóság lehetőségével. Az Erősítő programba jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek pályázhatnak. A projektek hossza minimum 6, maximum 12 hónap lehet. A támogatás minimális összege 1 000 000 forint, maximuma 3 000 000 forint"
  • - olvasható a kiírásban.

    Az Erősödő Civil Közösségek első pályázatában megvalósultakról bővebben ezen és ezen a linken lehet olvasni, a december 17-ei jelentkezési határidővel bíró második pályázati körről pedig itt lehet több információkat találni.