Rugdoss gyerekeket, ne dolgozz!

2018. október 31. 12:18 2018. okt. 31. 12:18

Egy napon belül derült ki, hogy a menekült gyerekeket rugdosó emberszabású operatőrt felmentette a Kúria, és hogy a lakájmédia ordas hazugságát leleplező indexes újságíró ellen vádat emeltek. Mocskos országban élünk és dolgozunk, de emellett most akkor sem megyünk el szó nélkül.

Tegyük egy kicsit egymás mellé a két hírt:

a Kúria felmentette László Petrát

vádat emeltek Dezső András ellen.

László Petra 2015-ben a menekültekkel való magyar (el)bánásmód nemzetközi ikonja lett, amikor a röszkei határon áttörő menekülteket rugdosott meg, köztük gyerekeket. Ügyvédje azzal védte, hogy „a menekültek agresszív módon törtek át a rendőrkordonon, és az operatőr nem is látta, hogy belerúgott egy kislányba, csak védekezésből húzta fel a lábát”. Pedig a nemzetközi sajtót is bejárt felvételen is jól látszik, hogy az operatőr először egy kisfiút rúg talppal combon, majd egy kislányt lábon.

Lászlót korábban jogerősen elítélte a Szegedi Törvényszék, ám a Kúria most felmentette. „A Kúria szerint a garázdaság vétségét László nem követte el, csak a rendzavarást, de ez a szabálysértés már elévült, ezért az eljárást megszüntették” - írja az Index.

A másik ügynek inkább az alapja lehet ismert: a nő, akit a komplett fideszes médiabirodalom Natalie Contessa af Sandbergként pörgetett és hordozott a tenyerében, arról lett híres, hogy ugyanezen médiabirodalom szerint azért költözött haza Svédországból, mert fél a menekültektől. Ez éppen a választási hajrában volt.

Dezső András, az Index munkatársa derítette ki a nőről, hogy Svédországban többször is elítélték (hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért), ráadásul évek óta bérel lakást Budapesten, amúgy a skandináv országba ő maga is éppen menekültként érkezett.

Az újságíró a fideszes lakájmédiából tudta meg, hogy az ügy kapcsán vádat emeltek ellene „különlegesen személyes adattal való visszaélés” miatt. Honnan máshonnan is lehetne, nem?

Keveseket érdekel a munkánknak ez a mélysége, de talán a két fent, időben egymáshoz nagyon közelálló példa elég érdekes ahhoz, hogy előcitáljuk.

Az operatőrt, aki a munkája helyett menekülő gyerekeket rugdosott meg, aki miatt egy ország jobbik fele (na nem úgy) szégyenkezett, aki egy igazi negatív ikon lett, a szakma szégyene, felmentették.

Az újságírót, aki leleplezte a Fidesz zsebében lévő hazugsággyárat, bíróság elé citálják, mert a munkáját végezte.

Mocskos hely lett ez az ország, főleg a magunkfajtának. Csak abban bízhatunk, hogy egyszer értéknek számít majd a keserves munkánk, és hogy László Petrát a magyar és a nemzetközi közvélemény soha nem fogja felmenteni azért az országimázsért, amit minden magyar ajándékba kapott tőle.