Kifogásolt Pécs levegőminősége a szállópor miatt

2018. november 2. 12:53 2018. nov. 2. 12:53

Az Országos Közegészségügyi Intézet honlapján található mérési eredmények szerint Pécs levegőminősége a kifogásolt kategóriába került november 2-án.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) honlapján található mérési eredmények szerint míg november elsején, illetve október végén Pécs levegőminősége elfogadható volt, addig november másodikán már a kifogásolt kategóriába került.

A mérések szerint a szállópor (PM10) koncentrációjának növekedése miatt lett rosszabb a levegőminőség. Ez köhögést, enyhe légzési tüneteket okozhat; az idősek, a légzőszervi betegségben szenvedők panaszai kis mértékben erősödhettek.

Az OKI honlapján olvashatóak szerint a keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyek érezhetik meg jobban a levegő romlását, ezért az érzékeny és beteg emberek lehetőleg kevesebbet tartózkodjanak a szabadban és kerüljék a megerőltető testmozgást.

"A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a nap hátralevő óráira a város levegő-egészségügyi helyzetének komolyabb változása nem várható" - olvasható a honlapon.