Ködös reggelekkel folytatódik a tavaszias november

2018. november 4. 11:22 2018. nov. 4. 11:22

A hosszú hétvége utáni napokban sem talál magára az ősz, bár lassacskán, fokonként hűl az idő, 20 fok körüli maximumok várhatók. A csapadék szerdáig elkerül minket, utána is maximum némi gyenge zápor érkezhet, a reggelek viszont már ködösek, a nappalok változóan felhősek lehetnek.

Hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az éjszaka képződő köd megszűnése után többnyire napos, fátyolfelhős idő várható, de főként északkeleten, keleten helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz.

Kedden az éjszaka képződő köd megszűnése után többnyire napos idő várható, de főként északkeleten, keleten helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz.

Szerdán miután felszáll az éjszakai köd, a meteorológusok szerint változóan felhős idő várható, de helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz.

Csütörtökön az éjszaka képződő köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Néhol gyenge eső, zápor lehet. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, és megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, helyenként gyenge eső, zápor lehet - olvastuk a prognózisban. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. Az északi, északnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű.