Rejtélyes üzenet után tűnt el egy 17 éves majsi lány

2018. november 6. 11:52 2018. nov. 6. 11:52

Péntek óta keresnek egy 17 éves majsi lányt, aki utolsó üzenete szerint beszállt egy idős pár autójába, akit egy benzinkúthoz próbált elnavigálni Bátaszéken. Papp Erikát a családja és a rendőrség is keresi.

A fiatal lány eltűnéséről november 3-án húga, Papp Barbara számolt be a Facebookon. A poszt szerint Papp Erika 2018. november 2-án a délután folyamán Bátaszéken eltűnt. A család úgy tudja, a 14:30-as busszal indult el Bajáról, majd leszállt Bátaszéken átszállás miatt.

Erikát húga posztja szerint egy idős pár megállította. A lány húga a Blikknek azt mondta, Erika az egyik barátjának írt egy üzenetet, hogy a sárga, talán Volkswagennel utazó páros éppen benzinkutat keresett. Erika segíteni szeretett volna rajtuk, és az utolsó üzenete szerint megpróbálta a párt a kúthoz navigálni.

A lány telefonja szombat reggel óta ki van kapcsolva, előtte pedig foglaltat jelzett. A család jelentette a fiatal a rendőrségen is, a hatóság körözést adott ki az ügyben.

"Sosem történt még olyan, hogy több napra eltűnik, vagy, hogy nem lehet elérni telefonon. Ráadásul ez az üzenet, miszerint egy idős pár autójába ült, még rejtélyesebbé teszi az eltűnését, iszonyúan aggódunk érte. A rendőrök elvileg végigpásztázták az összes kút kamerafelvételét, de azt a bizonyos sárga autót, amit a nővérem emlegetett, sehol nem látták"

nyilatkozta a lapnak Papp Barbara.

Erika személyleírása a testvére szerint:

szőke haj, kék szem, állán egy kis anyajegy. 150-160 cm magas, 50-55 kg, 17 éves. Eltűnése napján rózsaszín nadrágban és egy zenei együttest ábrázoló pólóban volt. Egy fekete tornazsák és bordó kabát is volt nála, a tornazsákban 2-3 pólót vitt. Húga szerint e-cigi és fülhallgatótöltő is volt nála, valamint nakláncot, fülbevalót is viselt.

A Blikk szerint a család több városból kapott már hívást, de egyik sem vezetett nyomra. A lap megjegyzi, tavaly 19 ezer gyermek tűnt el Magyarországon, ami drasztikus növekedés az öt évvel ezelőtti állapothoz képest, amikor is 13 ezer volt ez a szám.