Új egészségügyi szakértőt rendelt ki a törvényszék Fodor Ibolya ügyében

2018. november 9. 13:51 2018. nov. 9. 13:51

Új egészségügyi szakértőt rendelt ki a törvényszék Fodor Ibolya két éve csúszó büntetőpere kapcsán, új tárgyalási nap még nincs. A képviselő az élet más területein elképesztően aktív lett, de valahogy a bíróságra nem sikerült beesnie sehogy se.

Mint ismert, a mostanában a közgyűlésen egyre inkább aktívkodó Fodor Ibolya korábban fideszes, egy ideje már független önkormányzati képviselőről még 2015. novemberében derült ki, hogy költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt eljárás indult ellene egy cége miatt: a vád szerint valótlan tartalmú adóbevallásokat adott le a társaság, illetve egy évben még erre sem vették a fáradtságot.

Fodor Ibolya azonban 2016 tavasza óta rendre egészségügyi állapotára hivatkozva kimentette magát a tárgyalásokról, így a büntetőeljárás megrekedt.

Mivel a költségvetési csalásról szóló hír három éve látott napvilágot, a Pécsi STOP megkereste a Pécsi Törvényszéket, hogy mi is a helyzet az üggyel.

A törvényszék lapunk kérdéséire elárulta,

a vádlott egészségi állapotának vizsgálatára újabb igazságügyi szakértőt rendelt ki a bíróság. A vizsgálat még folyamatban van. Tekintettel arra, hogy az újabb vizsgálat eredménye még nem áll rendelkezésre, a bíróság nem tud tárgyalási határnapot kitűzni az ügyben.

Csak, hogy érthető legyen: jelenleg Fodor úgy önkormányzati képviselő, hogy közben három éve folyik ellene egy eljárás - ám, mivel egyetlen tárgyaláson sem volt ott eddig, ezért jogerős ítélet sem született. Időközben viszont képviselőként és a KÉK Egyesület régi-új elnökeként elképesztően aktív lett, bizottsági posztra jelentkezett Páva Zsoltnál és nehezményezte, hogy nem olyan felkészült szakember kapott városi grémiumban plusz feladatot, mint ő. Csak valahogy ahhoz a bírósághoz nagyon beteg ő.