Hétfőre megjöhet a hó - térképen mutatjuk, hol eshet

2018. november 15. 15:31 2018. nov. 15. 15:31

Egy csapásra elmúlik a túl meleg és túl tavaszias november, a folytatásban kemény mínuszokra kell számítani hajnalonként, napppal pedig örülhetsz, ha 10 fokot mutat majd a hőmérő. Az Időkép térképe szerint közeleg a tél, azt is megmutatták, hol mekkora esély van némi hóra a jövő hét első napján.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint pénteken a sok napsütés mellett jobbára kevés gomolyfelhőre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Szombaton északon többnyire derült, délen változóan felhős lesz az ég, emellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk - olvastuk a prognózisban. Csapadék nem várható, az északkeleti szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között várható.

Vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, majd észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között várható.

Befigyel egy kis hó

Jövő hétfőn a meteorológusok szerint gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan valószínű zápor, hózápor. Az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között várható.

Az Időkép télváró térképén az is látszik, hogy hol mekkora esély van arra, hogy hétfő reggelre behavazódik a táj. A legnagyobb valószínűséggel - 65-70 százalék esély - az Alpokalján eshet hó, a Bakonyban és az ország északkeleti csücskében 50 százalék esélyt látnak erre a szakemberek. Jelen becslés szerint 35 százalék esély van arra, hogy a jövő hét első napja havat hoz a Mecsekbe:

A folytatásban marad a téli hangulat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint kedden átmeneti felszakadozás után délnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, az Alpokalján havas eső, hó is lehet. A keleti, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.