Idén is megy adventi különvonat Zágrábba - csak ne késsen annyit, mint tavaly

2018. november 16. 13:43 2018. nov. 16. 13:43

Idén is elindítja a MÁV az Adventi Zágráb Expresszt, a vonat december 8-án reggel indul a szomszédos fővárosban adventi vásározni vágyókat. Tavaly a különvonat némi fennforgásnak köszönhetően kétórás spéttel érkezett Zágrábba.

A MÁV honlapján szúrtuk ki, hogy az idei karácsonyi szezonban is el lehet vonatozni Pécsről közvetlenül Zágrábba, hogy ott egy kicsit feloldódjunk az adventi hangulatban. A vasúttársaság közleménye szerint a vonat december 8-án, szombaton indul a pécsi pályaudvarról, majd Szentlőrinc, Szigetvár, Barcs és Gyékényes megállók után érkezik a horvát fővárosba.

A menetjegy ára a MÁV tájékoztatása szerint oda-vissza 28 euró felnőtteknek és 19 euró a 14 éven aluli gyermekeknek. A menetjegy a helybiztosítást is tartalmazza. A vonatra más menetjegy és kedvezmény (pl. vasúti utazási igazolvány) nem érvényes.

A horvát határrendészeti szervek kérésére a MÁV a jegyváltáskor az alábbi adatok megadását kérik a pénztáraknál:

  • név
  • születési dátum
  • határátlépéshez használt okmány típusa (személyi igazolvány vagy útlevél), kiadó ország neve, okmányszáma
  • elérhetőség (együtt utazók esetében elégséges csak egy kontakt megadása)
  • Az utazás elvileg négy órát vesz majd igénybe, ezt tavaly nem sikerült tartani. Amint arról anno hírt adtunk, a 2017. december 9-én indult vonatnak a tervek szerint fél 12 után pár perccel kellett volna beérnie a horvát fővárosba, ám a horvát oldali határellenőrzés lassúsága miatt Gyékényesnél másfél órás késést szedtek össze, és végül 13:30-ra futott be Zágrábba.

    Tavaly egyébként a nagy érdeklődésre való tekintettel december 10-én is indítottak egy különvonatot, így megkockáztatjuk, hogy hasonló érdeklődés mellett idén is két vonat megy majd Zágrábba.