Három centi hó eshet a Mecsekben

2018. november 19. 09:12 2018. nov. 19. 09:12

Sokfelé havas táj fogadta hétfőn az ébredőket, a téli csapadék pedig többfelé jelenleg is esik. A meteorológusok szerint a Mecsekben akár 3 centi hó is hullhat a nap folyamán.

Már tegnap megírtuk, hogy télies hangulatra vált hétfő reggelre az ország, usankát, buslátot húzott a Magyar Közút is, és megelőző síkosságmentesítésbe fogott.

Hétfő reggelre sokfelé havas volt a táj, az Időkép összesítése szerint Zalában, Vasban, Békésben, Bács-Kiskunban is kifehéredtek az utcák, de a webkamerák képe között böngészve sok, fehérbe borult teret látni.

Pécs sem maradt ki a szórásból, Árpádtetőn az Időkép webkamerája szerint kifejezetten téli a hangulat (a képre kattintva láthatod a kamera valós idejű adását):

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint hétfő délelőtt többfelé fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék (havazás, havas eső, eső). Az Alföldön a havazás, havas eső többnyire esőre vált, míg a Dunántúlon és északon megmarad a zömében szilárd halmazállapot. Délutánra a csapadék a legtöbb helyen megszűnik, legtovább az Északi-középhegységben és a Nyugat-Dunántúlon (és esetleg a Bakonyban) eshet. Síkvidéken többségében a lehullott hó olvadni fog, de helyenként lepel-2 cm, elsősorban a Mecsekben illetve nyugaton 300 méter felett helyenként akár 1-3 cm hó hullhat várhatóan hétfő délig.