Kicsit megkapáltak egy autót a pécsi forgalomban - fotók

2018. november 21. 09:45 2018. nov. 21. 09:45

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy férfi és anyukája ellen, akik egy haragosukat egy pécsi utcán, a forgalom kellős közepén kezdték leamortizálni.

Az ügyészség szerdai közleménye szerint a vádlottak – anya és fia – régóta haragos viszonyban vannak a sértettel.

2017. márciusában Pécsett az utcán a vádlottak meglátták a sértettet, aki felé támadóan megindultak. Ekkor a sértett gépjárművébe ült, hogy azzal a rendőrségre menjen. Miközben a sértett a gépjárművel elhajtott, az elkövetők mindketten ráütöttek a mellettük elhaladó gépjárműre.

A két vádlott saját autójukkal ezt követően követni kezdték a sértettet, amikor a közúti forgalomban a forgalomirányító lámpa pirosra váltott. A sértett az országúton megállt, majd mellette a vádlottak is megálltak az általuk vezetett autóval. A két elkövető a gépkocsiból kiszállt, majd a zsúfolt forgalom ellenére a sértett autójához léptek és a gépjárművet rongálni, a sértettet bántalmazni kezdték.

A férfi elkövető boxert húzott a kezére, majd azzal több alkalommal a sértettet fejen ütötte, a gépjármű visszapillantó tükrét kiszakította. Eközben az anyja a nála lévő kapával megpróbált a lehúzott ablakon keresztül a sértett felé ütni, azonban ez nem sikerült neki, ezért a kapával a sértett gépkocsiját kezdte ütlegelni, melynek során az autó szélvédője, illetve a jobb oldali első tükre is kitört.

A sértett megpróbált a helyszínről elmenekülni úgy, hogy a gépkocsival hátra tolatott, azonban elmenekülni nem tudott, mivel a jelzőlámpánál összetorlódott forgalomban a mögötte álló autónak ütközött. Ekkor a gépkocsiból kiugorva megpróbált elszaladni, miközben a vádlottak utána szaladtak és az egyik elkövető a kapát hozzá próbálta dobni.

Mindez galériában elmesélve (katt a képre, jön a többi kép):

[gallery="136" picture="13992"]

A vádlottak cselekményét a helyszínen tartózkodó szolgálaton kívüli rendőr észlelte, aki értesítette a rendőrséget és a vádlottakat a helyszínen visszatartotta. Az elkövetők cselekménye felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének és rongálás vétségének a megállapítására alkalmas.