Két sokadrangú útszakaszt is rendbe tettek Pécsváradnál

2018. november 21. 10:22 2018. nov. 21. 10:22

A pécsváradi vasútállomáshoz vezető, valamint a Pécsváradot Pekereddel összekötő utat is helyrepofozta a Magyar Közút.

A közút szerdai tájékoztatása szerint 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi, 4 és 5 számjegyű út teljes körű felújítását indíthatja el (a feltételes mód fura így pár héttel év vége előtt - szerk.). Ebből Baranya megyében több mint 22 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból

A „Közlekedésfejlesztés Baranya megyében I.” című projektet a Magyar Közút 608 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 156 méteren újult meg a 65363-as jelű Pécsvárad vasútállomáshoz vezető út. A közút szerdai tájékoztatása szerint a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Soltút Kft. nettó 14 millió forintból készítette el a beruházást.

A 65363-as jelű Pécsvárad vasútállomáshoz vezető út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező új pályaszerkezetet épített a Vasút utca végén, ahol korábban nem volt szilárd burkolat, majd a teljes szakasz burkolatfelület kiegyenlítése után egységes, új aszfalt burkolatot kapott. A meglévő kétoldali kiemelt szegélysort javították, a lesüllyedt, törött részeket cserélték.

A program másik elemeként az 5609-es jelű Pécsvárad-Pereked összekötő út 600 méteres szakasza is megújult, ezt 50 millió forintból oldották meg.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint az 5609-es jelű Pécsvárad-Pereked összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a korábbi rossz állapotú burkolat legrosszabb lokális részein a meglévő pályaszerkezetet újraépített, majd a teljes burkolatfelület kiegyenlítése után új aszfalt burkolatot kapott.

A földárkokat kitisztították, profiljukat helyreállították. A földpadkákat az új burkolathoz igazították. A kis sugarú ívek belső felén beton rázópadka épült. A burkolati jeleket tartós kivitelben újrafestették. A szakaszon meglévő buszmegállópárt is újraépítették.