Pécsi fideszes bizottsági elnök lehet a befutó a siklósi gimi élén?

2018. november 22. 11:48 2018. nov. 22. 11:48

Decemberben igazgatóválasztás lesz a siklósi Táncsics Mihály Gimnáziumban. A két pályázóból az egyik jelenleg is a gimi tanára, a másikuk a hírek szerint Bognár László, a pécsi közgyűlés kulturális és köznevelési bizottságának fideszes elnöke.

A Siklósi Hírek cikke szerint ketten pályáznak a siklósi Táncsics Mihály Gimnázium élére, várhatóan december elején lesz döntés az ügyben.

A lap szerint az igazgatói posztra ketten adtak be pályázatot: Fischer Zsolt - aki jelenleg is az intézmény oktatója - és a pécsi közgyűlés kulturális és köznevelési bizottságának fideszes elnöke, Bognár László.

Bognár László pécsi önkormányzati képviselő hat évvel ezelőtt már igazgatta a siklósi intézményt.

A Siklósi Hírek értesülései szerint "a tankerület a tantestület december 4-i ülése után fogja eldönteni, ki legyen január első napjától a gimnázium igazgatója. Döntésük során a tantestület és a munkaközösség véleménye mellett az önkormányzatét is figyelembe vehetik."

A lap kereste a mohácsi tankerületet, hogy megtudja, a tantestület véleménye mennyiben befolyásolja a központilag hozott döntést - ám a tankerület cikkük megjelenéséig nem válaszolt.

A Siklósi Híreknek a tanári karból csak rejtve válaszoltak, de "többek szerint már eldőlt a kérdés."

A kép jobb szélén Bognár László látható.

Bognár László a pécsi Fidesz csöndesebb tagjai közé tartozik, ha közgyűlési és közéleti szereplését nézzük. Legutóbb tavaly december elején vetette észre magát, mikor a helyi Fidesz már előre nekiállt rettegni egy pécsi alapítvány kapcsán, amely a Soros Györgyhöz köthető másik alapítvány pénzéből írt ki pályázatokat a régió civiljei számára. Akkor Bognár László egy szó nélkül, biodíszletként asszisztálta végig a rettenetesen sötét hangulatú sajtótájékoztatót.