Példás munkamegosztásban loptak, mégse jött el a magas élet

2018. november 23. 15:45 2018. nov. 23. 15:45

Két férfi letartóztatását rendelte el a Pécsi Járásbíróság november 23-án, mindkettejüknek lopás miatt gyűlt meg a baja a törvénnyel.

A Pécsi Járásbíróság 2018. november 23-án elrendelte két pécsi férfi letartóztatását egy hónapra kétrendbeli lopás bűntettének alapos gyanúja miatt - közölte péntek délután a Pécsi Törvényszék.

A nyomozás eddigi adatai szerint az egyik gyanúsított férfi, a helyszín feltérképezésével és gépkocsijának a bűncselekmény elkövetéséhez történt rendelkezésre bocsátással, míg a másik gyanúsított férfi e gépkocsi vezetésével segítséget nyújtott két másik elkövetőnek akkor, amikor 2018. november 8-án, a reggeli órákban, ajtóbefeszítés módszerével bementek egy pécsi családi házba és onnan különböző műszaki eszközöket tulajdonítottak el 168 000 forint értékben, valamint a rongálással 150 000 forint kárt okoztak.

Alapos a gyanú arra is, hogy 2018. november 17-én, a délelőtti órákban – szintén a gépkocsi rendelkezésre bocsátásával, illetve a gépkocsi vezetésével – segítséget nyújtottak egy harmadik elkövetőnek abban, hogy behatoljon egy pécsi családi házba és onnan különböző dísztárgyakat, ékszereket, karórát és műszaki cikkeket, valamint készpénzt tulajdonítson el mintegy 500 000 forint értékben.

A közlemény szerint mindkét gyanúsított vagyon elleni és más bűncselekmények elkövetése miatt korábban már volt büntetve, egyikük különös visszaeső. A bíróság álláspontja szerint alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén feltételezett bűntársaikkal – kik jelenleg még ismeretlen helyen tartózkodnak – összebeszélnének, tárgyi bizonyítékokat tüntetnének el, semmisítenének meg, illetve újabb – szabadságvesztéssel fenyegetett – bűncselekményeket követnének el.

A gyanúsítottak és védőik a bíróság határozata ellen fellebbezést jelentettek be, ezért az még nem végleges.