Agyonverte feleségét az ital miatt, hat évet kapott

2018. november 27. 13:41 2018. nov. 27. 13:41

Hat év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék kedden, első fokon erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt egy szentlőrinci férfit, aki tavaly áprilisban halálra verte a feleségét - közölték a bíróság az MTI-vel.

A tényállás szerint a házaspár Szentlőrincen élt. A feleség nem dolgozott, férje bankkártyáját használta, adósságait azzal rendezte, és rendszeresen alkoholt is vásárolt.

Tavaly április 28-án a pár együtt italozott, közben a férj észrevette, hogy a pénztárcájából hiányzik 20 ezer forint, amit - mint kiderült - a felesége alkoholra költött. A vita tettlegességig fajult; a férfi előbb ököllel bántalmazta feleségét, majd miután a nő földre esett, rugdosta, rátérdelt, megtaposta őt. A férfi legalább 50-60-szor ütötte meg feleségét, aki a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt.

A férfi a bántalmazás után a hálószobában lefeküdt aludni. Amikor este felébredt, a feleségét a földön fekve találta, a keze hideg volt. A vádlott értesítette a nő egyik hozzátartozóját, aki hívta a mentőket - írták.

A közlemény szerint a nő a halálakor súlyosan, a férje közepesen volt ittas.

A vádlott tudomásul vette az ítéletet, az ügyész és a védő még nem döntött az esetleges fellebbezésről, így az ítélet nem jogerős.