Bánki Erik feleségének lovardáját építő cég fejleszthet a Déli Ipari Parkban

2018. november 28. 15:30 2018. nov. 28. 15:30

Az uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg a hirdetmény, miszerint a Déli Ipari Parkban fejlesztheti az infrastruktúrát a B Build & Trade Kft. A cég korábban Bánki Erik feleségének mohácsi lovardáját építette, de PVSK csarnokán és a tüskésréti wakeboard-pályán is ez a cég munkálkodott.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a TOP-6.1.1-16-PC1 - 2017-00002 „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című programon belül a Déli Ipari Park infrastruktúrafejlesztésére kiírt nyílt közbeszerzésen a négy indulóból a B Build & Trade Kft. lett a befutó. Rajta kívül a kecskeméti ÉKISZ Kft., a pécsi SZTRÁDA 92 Kft., valamint a pécsi Wolfbau Team Kft. és a paksi Bau-Team Kft. konglomerátuma.

A közbeszerzés értéke Áfa nélkül 639,047 millió forint, ezért a pénzért a Budapest 17. kerületében székelő cégnek több ingatlan közművesítését (vízvezeték kiépítés, szennyvíz elvezetés, csapadékvíz elvezetés) kell elvégezni, valamint buszmegállókat, buszfordulót és parkolót kell kiépíteni. A buszfordulóba csuklós buszoknak kell beférnie, 89 (+2 mozgáskorlátozott) darab parkolót kell kialakítani, plusz két álláshely, ahol két elektromos autót lehet tölteni.

A B Build & Trade Kft. korábban többször feltűnt már pécsi beruházásoknál: közük volt a tüskésréti wakeboard-pálya kialakításához, a PVSK új csarnokát is ők építik, Barcs környékén vízminőséget is javítottak anno.

De ez a cég építette pár éve a Bánki Erik fideszes képviselő feleségének tulajdonában álló mohácsi lovardát uniós forrásokból (a cég tulajdonosa és egyik ügyvezetője Benik Balázs tereprali-bajnok, míg Bánki Erik felesége amatőr raliversenyző - írta meg az Átlátszó 2017-ben). Ráadásul ez a cég volt az, amelyik kölcsönt adott a Ledina Kerámia Kft-nek, mikor az már nem volt a pécsi önkormányzat tulajdonában.