Dél-koreai gyár jön a Déli Ipari Parkba

2018. november 29. 10:37 2018. nov. 29. 10:37

Közel 37 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra egy dél-koreai cég, az autóklímagyártásban érdekelt Hanon Systems. A cég Pécsett a Déli Ipari Parkba költözik, a tervek szerint 450 embernek ad munkát néhány éven belül.

A hazánkba érkező cégről Budapesten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt sajtótájékoztatón csütörtökön. Itt elhangzott, a dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra. A székesfehérvári kapacitásbővítés, illetve a pécsi és rétsági új telephely-létesítés 7,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap, és összesen 516 munkahelyet teremt.

A cég érkezéséről a pécsi önkormányzat is beszámolt. Közleményük szerint a Hanon Systems baranyai megyeszékhelyi szekciója a Déli Ipari Parkba kerül, Páva Zsolt polgármester elmondása szerint a cég a tervek szerint 450 embernek ad munkát néhány éven belül a városban.

Decsi István pécsi alpolgármester megjegyezte, a székesfehérvári tapasztalatok azt mutatják, hogy a Hanon a cég kiemelkedő béreket nyújt, s az emberek szívesen dolgoznak a cégnek, amit az mutat, hogy a fluktuáció rendkívül alacsony.