Ötszáz

2018. november 30. 12:25 2018. nov. 30. 12:25

Ötszáz tévé, rádió és újság került egyetlen médiaholdingba, a főcenzor szerint a kiegyensúlyozottság nevében. Ötszáz bakancs lendül egyszerre, ötszáz torokból szól kórusban, hogy „migráns”. Évi 60 000 000 000 forintból. A mi hatvan
milliárdunkból.

„Az alapítvány fő célja, hogy kiegyensúlyozott médiát szolgálja, megőrizze és fenntartsa Magyarországon” - írta levelében Szánthó Miklós, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumának tagja a New York Times-nak.

Arról az alapítványról van szó, amelybe majdnem 500 sajtóorgánumot suvasztottak be egyetlen nap alatt. Olyan strómanok és oligarchák, illetvebocsánat, üzletemberek ajánlották fel egyszerre, önként és dalolva médiumaikat, mint Nyerges Zsolt, Andy Vajna, Schmidt Mária vagy Habony Árpád. 20 milliárdnyi vagyont ajánlottak fel spontán módon ezek a kedves emberek és 60 milliárdos éves forgalmat. Mert a haza az első. Meg az egyensúly.

Egyrészt persze jó ez, szegény Lölő végre megkönnyebbülve dőlhet a gázórának, mert nem kell a zoknit is lerángatva összeszámolnia többet, hogy hány újságja van, és Habony Árpád is elégedetten tüsszenthet Ibizán egy jóízűt, le van a gond a legutóbb a hajléktalanokkal mocskolódó Ripostra.

Másrészt meg logikus is. Nem kell már fátylat tartani a magyar menyasszony elé, az Unió is régen tudja, micsoda rusnya jószág nősült be az amúgy demokratikus családba. Itthon meg végképp nincs miért fenntartani a többféleség látszatát: itt a tél, a nyáj pedig megérett rá, hogy a legelőn bóklászás helyett besétáljon a karámba. Nézze az egy tévét, hallgassa az egy rádiót, olvassa az egy újságot.

Ötszáz bakancs lendül parancsszóra, ötszáz csattan a betonon egyszerre, meg az a ki tudja hány helyi propagandalap, amit az új médiasereg vonszol magával surranói talpára ragadva. Ötszáz mindössze két szóért: Soros, migráns.

Mi meg az elsöprő libsibolsi sorosistamigránsista médiatúlsúlyunk kapualjából csak bámulunk a kis strandpapucsainkban ekkora egyensúlyteremtés láttán.