Fűtési szezon közepette megy a felújítás egy somogyi iskolában - a diákok fáznak

2018. december 1. 10:07 2018. dec. 1. 10:07

Megcsúszott kissé a felújítás egy Somogy megyei iskolában, ezért a diákok néha téli öltözékben kellett, hogy üljenek a tanórán, mert a fűtésrendszert is lekapcsolták. De a vécékre is sokat kell várni, ugyanis a mellékhelyiségek egy része zárva van a felújítás miatt.

Egy olvasó - egy aggódó nagymama - számolt be arról a sonline.hu-nak, hogy a Somogy megyei nagyberki Szász Endre Általános Iskolában több mint egy hete nagykabátban kénytelenek a diákok a tanórákon ülni - és úgy dolgozatot írni -, mert felújítás folyik az intézményben.

A rekonstrukciós munkálatok ugyanis a fűtésrendszert is érintik, emiatt nincs fűtés a tantermekben, és ezért kell a nagykabát meg a meleg ruha.

A lapnak jelző olvasó arra is kitért, hogy volt olyan, mikor a szavalóversenyt nem lehetett érteni a fúrás-faragás zajától. De a földszinti vécét is bezárták, így a gyerekeknek sorba kell állni, hogy vécézni tudjanak. A nagymama attól tart, hogy a gyerekek fel fognak fázni és nem érti, miért nem tanítási szünetben zavarták le a felújítást.

A sonline.hu-nak az iskola igazgatója, Horváth István elmondta, pályázati pénzből folyik a fűtésrendszer és a mosdók felújítása, ám ők a munkálatok határidejét és a kivitelezést nem tudják befolyásolni. Hozzátette, amúgy minden rendben halad, a felújítást november végéig kell megcsinálni.

"Szakaszosan cserélik le a fűtést, közben olajradiátorokkal fűtenek a tantermekben. Ezzel 18 Celsius fokos hőmérsékletet tudnak elérni.

Jelenleg hat tanteremben már működik is a központi fűtés. Abban bíznak, hogy hamarosan lezárul a felújítás. Addig minden gyereknek és szülőnek felhívták a figyelmét arra, hogy a tanulók melegen öltözzenek, téli cipőt viseljenek az osztályban, hogy senki se fázzon meg. Délutáni foglalkozásokat nem tartanak, akkor a gyerekek hazamehetnek" - olvasható a cikkben az igazgató válasza.