Bírálta a rendszert a vezetője, egy vasat sem kapott a halmozottan hátrányos falu

2018. december 3. 10:24 2018. dec. 3. 10:24

Besence független polgármestere korábban bírálta a kormány szociális tűzifarendszerét. A baranyai falu, ahol nem hogy tűzifára, betevőre sem mindig jut, nem kapott támogatást a Belügyminisztériumtól kötelező feladatai ellátásához.

A történtekről az ATV számolt be. Mint írták: egymillió kettőszázezer forintot kért, de egy fillért sem kapott a százlelkes, halmozottan hátrányos kis falu, Besence azon a pályázaton, amellyel az állami normatívát lehet kiegészíteni a nehéz helyzetű településeken. Az ormánsági falu polgármestere arról beszélt: bár korábban mindig kaptak pénzt, de miután kritikát fogalmazott meg a tűzifarendszer-támogatással kapcsolatban, a falutól elvették a működésükhöz elengedhetetlen pénzt.

"Nem tudok másra gondolni. Én felhívtam a Belügyminisztériumot a döntés értesülése után, hogy nem kapjuk meg a támogatást. És ott az illetékestől megkérdeztem, hogy ez objektív vagy szubjektív döntés, és azt mondta, hogy szubjektív. És akkor utána meg azt mondta, hogy bocsánat, mindig keverem a szubjektív meg az objektív kifejezést" – mondta a polgármester az ATV-nek.

A településen élőknek nem csak a tüzelőre, még a betevő falatra sem jut.

Az LMP a napokban azt állította, hogy politikai alapon bírálták el a támogatási kérelmeket, az ATV péntek reggeli műsorában pedig Szabó Szabolcs, független országgyűlési képviselő egyenesen arról beszélt, hogy a kormány trükközik a tűzifaprogrammal.