A moratórium előtt egy nappal lakoltattak ki egy devizahiteles mohácsi családot

2018. december 3. 12:16 2018. dec. 3. 12:16

Egy nappal a kilakoltatási moratórium előtt veszítette el házát egy mohácsi házaspár. Az otthonukat két perc alatt lezúzta egy markoló, miközben még a villanyvezetéket sem választották le az ingatlanról.

Az ATV cikke szerint Gligorovics Nikita Jánosék házához egy markolóval jött az új tulajdonos, egyetlen nappal a november 15-től jövő április 30-ig tartó moratórium életbe lépése előtt. Alig, hogy a férj aláírta a papírokat, a markoló egy lendületes mozdulattal bezúzta a tetőt, lakhatatlanná téve a házat, majd odébb is állt.

A család egy devizahitel miatt veszítette el a házat, a havi 20 ezer forintos törlesztőjük szaladt meg 100 ezer forintra, amit végül nem tudtak fizetni.

A régi tulajdonos és az ügyben az ATV-nek nyilatkozó Nagy László ügyvéd szerint szabálytalan volt a bontás, először ugyanis le kellett volna kötni a közműveket.

Gligorovics Nikita János azt mondta, hiába tett panaszt több helyen is, sehol nem foglalkoztak a szabálytalan bontással. Állítása szerint ők jártak az eszközkezelőnél, voltak bíróságon és a mohácsi önkormányzattól is kértek segítséget, de hiába.