Óriási a készülődés a legszegényebb pécsi gyerekek ünnepségére

2018. december 4. 12:13 2018. dec. 4. 12:13

Profi Mikulás, személyre szabott ajándékcsomag, tartós élelmiszercsomag a szülőknek – a Nő az Esély Egyesület negyedik éve varázsol mosolyt a télapó ünnepén a legszegényebb pécsi gyerekek arcára.

December hetedikén este hatkor a pécsi Iparosház második emeleti nagytermében tartja immár negyedik alkalommal Mikulás ünnepségét a Nő az Esély Egyesület. Idén 67 pécsi gyermek, 26 család vesz részt az eseményen. Azon az eseményen, ami nélkül ezek a gyerekek semmilyen élményt vagy ajándékot nem kaptak volna.

A készülődés már lázasan folyik, Máy Anita, Nagy Erzsébet és Garzó Gábor, a Nő az Esély Egyesület vezetőinek munkáját szerdán egy komplett általános iskolai osztály segíti. Mint megtudtuk: a fiúknak fiús, a lányoknak lányos ajándékot csomagolnak a szorgos kezek, a csecsemőknek pedig kis kelengyét állítanak össze. A szülőknek tartós élelmiszercsomaggal kedveskednek, erről az Iványi Gábor-féle Evangélikus Hitközség pécsi szervezete gondoskodott.

A gyerekeknek valódi Mikulás adja át az ajándékokat – rendszeres résztvevője nemzetközi télapó találkozóknak, a jótékonysági egyesület a menekültválság idején került vele közelebbi kapcsolatba -, a családoknak a pécsi mazsorett együttes ad műsort. A program végén ingyen turkálóban is válogathatnak kicsik és nagyok az ajándék ruhák között.

Garzó Gábor elmondta: óriási a túljelentkezés az eseményre, ami önmagában is nagyon szomorú. Alapvetően 10 éves kornál húzták meg a határt, ettől csak halmozottan hátrányos, beteg gyermekek esetében tekintettek el. Az, hogy a legelesettebb pécsi családok gyermekei is kapnak ajándékot, az egyesület állhatatos munkáján kívül magánszemélyek és a Szabolcsfalui Asszonyklub felajánlásainak köszönhető.