Több pécsi buszjárat útvonalát is módosíthatják decemberben

2018. december 5. 13:45 2018. dec. 5. 13:45

Bár már november közepén lezárult a pécsi Szántó Kovács János utcai szakasz felújítása, az ott közlekedő több buszjárat még mindig nem tért vissza az útvonalára. Mint kiderült, a városháza most azon agyal, hogy nem is engedik vissza oda őket.

A Pécsi STOP egy olvasója jelezte a napokban, hogy ugyan pár hete már újra lehet közlekedni a Szántó Kovács János utcán, ám az ott elhaladó több buszvonal (25-ös, 26-os, 26Y, 27-es, 27Y, 28-as, 28A, 29-es, 29Y és a 107E buszjáratok) járművei nem tértek vissza azóta sem.

A szakaszon ugyanis annyira megsüllyedt több helyen is a burkolat az ott közlekedő nehezebb járművek miatt őszre, hogy október 8-án teljesen lezárták a felső, Stadion utcától a Szigeti útra vezető részt, és nekiálltak újraaszfaltozni.

Lapunk megkereste először a Tüke Busz Zrt-t, ahonnan egyből tovább is küldtek a Biokom Nonprofit Kft-hez minket. A cégnél arra kérdeztünk rá, hogy mikor is zárult az útfelújítás, és hogy miért is nem lettek a szakaszra visszaengedve a buszok azóta.

A BIOKOM-tól megtudtuk, az október 8-án indult munkálatokat november 17-én fejezték be a Szántó Kovács János utcában, ám a buszok egyelőre nem térnek vissza erre a szakaszra.

"Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy ebben az utcában nem célszerű a továbbiakban a rendszeres nehézgépjármű-forgalom engedélyezése egyrészt az útszakasz állapotának fenntartása, másrészt a környéken élők nyugalma érdekében, harmadrészt közlekedésbiztonsági okok miatt. Az érintett autóbuszok (25-29 és 107E járatok) végleges útvonaláról a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2018. december közepi ülésén dönt"

- olvasható a BIOKOM válaszában.

A Szántó Kovács János utcában egy megállópárt jelöltek ki a Stadion utcánál, ez leginkább a környékbeli lakosoknak, a kormányablakba érkezőknek, az egyetemi kollégistáknak és az egyetem karára érkezőknek volt segítségére.