Tele a puttony - jótékonykodva tiltakoznak a szakszervezetek

2018. december 8. 17:31 2018. dec. 8. 17:31

Már csak egyet kell aludni, és jön a baranyai szakszervezetek étel- és adományosztó akciója a pécsi Kossuth téren. Ők így tiltakoznak a hajlék nélkülieket és a mélyszegénységben élőket sújtó országos és települési jogi szabályozás ellen.

Vasárnap a pécsi Kossuth térre várja a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége a legrászorultabbakat és az adományozó kedvű pécsi polgárokat.

„Várjuk azokat akik a szétfoszlott szociális hálón átestek, azokat akik az átesés szélén állnak, és azokat akik segíteni szeretnének ezeken az embereken. Az elmúlt hét évben megtapasztaltuk, hogy Baranyában nagyon sok jó ember van. A baranyai jó embereknek köszönhetően a tavalyi évben 350 adag babgulyás fogyott el a helyszínen, és 50 adag az egyik pécsi hajléktalan szálló lakóinak volt a vacsorája. De nem csak a 400 adag babgulyás fogyott el. Az éhséget csillapította 460 db zsíros kenyér és testet-lelket melegített 60 liter tea is. A gyerekek összesen 150 mikulás csomagot és 68 ajándék csomag vettek át. Ezeken felül új gazdára lelt 41 zsák (kb. 8 mázsa) ruha, 65 pár cipő, 100-120 db játék, 55 könyv, 48 kiló tartós élelmiszer, 28 kg szaloncukor, 30 kg gyümölcs” - írja a BMSZA.

Az idei “Tele puttony – tele tál” akciónkkal szeretnék felhívni mindenki figyelmét a magyarországi szociális háló megerősítésének fontosságára, egyben felhasználják az alkalmat arra, hogy minél több olyan gyerek kapjon ajándékot a megyénkben idén karácsonykor, akik másképpen ezt hiába várnák. Várják magánszemélyek, vállalkozások, pártok, szervezetek, egyesületek, azaz mindenki felajánlását. Itt nem számít, honnan jön az ajándék – a lényeg, hogy hová jut el.

Amivel kedveskedni lehet (és ezek csak példák):

  • használt, de jó minőségű, tisztára mosott ruha
  • megunt, de hiánytalan játék
  • kinőtt, de jó állapotú cipő
  • tartós élelmiszer
  • szép mesekönyv, melynek minden lapja megvan
  • édesség (szaloncukor, csokoládé, keksz)
  • A helyszínen lesz a karácsonyfa, ott helyezheted el a felajánlott ajándékod vasárnap délelőtt 11 órától, az esemény délután háromig tart. Ennek keretében szakszervezeti vezetők beszélnek az európai szintű szociális ellátás fontosságáról.