Orbán elmondta, mi az a nemzetszolgálat

2018. december 12. 14:51 2018. dec. 12. 14:51

Hatalmasat talált nyilatkozni a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán a miniszterelnök.

Orbán Viktor azután szólalt meg, hogy a Parlamentben az ellenzék bojkottja ellenére, ellenzéki politikusok szerint szabálytalanul megszavazták a túlórakeret 250-ről 400 órára emelését.

Az MTI szerint a miniszterelnök azt mondta, fontos és jó törvényt alkottak, mely egyebe mellett tartalmazza a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

"Mindenkire figyelek, a szakszervezetekre különösen, követem a véleményüket, tisztelem is a vélemény-nyilvánítás szabadságát, és megfontolom mindig a fölvetett érveket. Ez esetben szerintem a fölvetett érvek súlya jóval csekélyebb, mint maga a törvényjavaslat súlya, ez jó törvény és jót fog tenni a munkavállalóknak"

- mondta.

- Bízzuk ezt a történészekre - felelte a kormányfő arra az újságírói kérdésre, hogy belefért-e az ellenzék parlamenti tiltakozásának formája a demokratikus keretekbe.

Arra a kérdésre, hogyan élte meg, hogy egy ellenzéki képviselő közelről az arcába fütyült, Orbán Viktor azt válaszolta: a Fideszben ezt úgy hívjuk, hogy nemzetszolgálat.