Nagy Csaba a politikai mocsár mélyére süllyedt

2018. december 14. 12:49 2018. dec. 14. 12:49

Akkorát vert oda a leköszönő siklósi polgármesternek, hogy a jó ízlés atomjaira fröccsent. Ha elszámolt volna tízig az ujjacskáin, mielőtt kiadja ezt a nyilatkozatot, akkor senkinek sem kellene arcvesztési gondokkal küzdenie.

Csapjunk a lecsóba. Marenics János, Siklós polgármestere visszavonul. Csendben próbálta ő ezt intézni, nem csinált nagy búcsúvacsorát ökörsütéssel, szűzlányokkal meg topless kocsimosással. Az évzáró értekezleten mondta el, betegségére, a közelgő nyugdíjkorhatárra hivatkozott. Végigdolgozza a ciklust, de a következő alkalommal már nem jelölteti magát.

Ezen nyilatkozat után szállt bele Nagy Csaba, a választókörzet fideszes képviselője, Tiffán Zsolt utódja, Orbán Viktor segédujjonszámolója nyújtott lábbal a polgármesterbe a Bamán, így:

„Siklós fejlődésének útja elől elhárult az akadály. Eljött az idő, hogy helyes irányt vehessen ez a jobb sorsra érdemes város. Szavak helyett tettekre lesz szükség, mert egy sikeres várost nem egy ember gazdasági érdekei kell, hogy irányítsanak. Látszatpolitizálás helyett mi a folyamatos helyi képviseletben hiszünk, feladatokban, kiszámítható tervekben és koncepciókban gondolkodunk. Ahogy eddig, úgy a jövőben is kizárólag a siklósiak közösségi érdekeit vesszük figyelembe, hogy a felkészült, tapasztalattal és kellő alázattal rendelkező képviselőjelöltjeink és polgármesterjelöltünk rajtvonalhoz állhasson a jövő évi önkormányzati választásokon.”

Itt és most nem fogjuk szentté avatni Marenics Jánost. Azt viszont le kell szögezni, hogy 17 éve vezeti Siklóst. Ha ezt Nagy Csaba az ujjain össze akarja számolni, bizony a zoknit is le kell hozzá vennie. Marenicset négyszer választották újra. Ettől még jól lehet, hogy nem tökéletes, de például tudomásom szerint egyszer sem rúgott akkorát Nagy Csabába mint most fordítva, vagy mint amekkorát a kormányoldali politikus saját magába a kampány hajrájában.

Arra meg külön kíváncsiak lennénk, hogy a polgármester hogyan állta el a fejlődés útját. Kiállt a város határára, és visszafordította az uniós pénzeket szállító talicskákat? Esetleg nem úgy volt az inkább, hogy a hűbérrendszerbe rohadt NER szemében tüske minden nem fideszes vezetésű város és település, és az uniós adófizetők pénzét használják gátlástalanul ostorként? Így teccenek ezt érteni, hogy a város jobb sorsra érdemes?

Őszintén szólva, a Fidesztől már régen megszoktuk ezt a stílust, Nagy Csabától viszont nem. Eddig.