Negyedszer is utcára vonultak a kormány ellen Budapesten - élő videó

2018. december 16. 15:20 2018. dec. 16. 15:20

A szombati pihenő után vasárnap ismét utcai tiltakozástól hangos Budapest, ezúttal a Hősök terén gyülekeznek azok, akiknél kiverte a biztosítékot a kormánypárti kétharmad által a Parlamenten áterőltetett rabszolgatörvény. Pécsett péntek este százak skandálták ugyanezen okból, hogy "mocskos Fidesz".

Mint ismert, a szombat estét kivéve szerda óta tartanak a tüntetések, melyeket a kormány túlmunkakeret-emelése váltott ki. Szerdán, csütörtökön és pénteken a Kossuth tér volt a demonstrációk helyszíne, vasárnap délután háromtól viszont a Hősök terén kezdett gyűlni a tömeg. A Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr! nevet viselő tüntetést a Facebookon videóban élőzi a Mérce, ide is tesszük a videójukat:

A tüntetés hivatalonan este hat után kicsivel véget ért, a nemhivatalos része viszont csak ezután kezdődött. Ez történt korábban:

Pécsett péntek este egy sokszáz fős tömeg tüntetett a kormány politikája ellen, a rabszolgatörvény elfogadása miatt. Ha lemaradtál tudósításunkról, itt pótolhatod:

Hatalmas tömeg skandálta Pécsett, hogy "mocskos Fidesz", a Mediaworks székháza is kapott

7-800 fős tömeg vonult Pécs belvárosában péntek este a budapesti tüntetéssel párhuzamosan, tiltakozva a rabszolgatörvény elfogadása miatt, a kormány ellen. A Momentum szervezte felvonulás este hatkor indult a Barbakántól, majd a Ferencesek utcája-Jókai tér-Citrom utca vonalon a Kossuth térre érkeztek.