Kidobták Szél Bernadettet és Hadházy Ákost az MTVA székházából

2018. december 17. 09:23 2018. dec. 17. 09:23

Biztonságiak dobták ki Szél Bernadettet és Hadházy Ákost a közmédia óbudai székházában, ahol a vasárnapi tüntetés után 13 ellenzéki politikus töltötte az éjszakát. Az adóforintok tízmilliárdjaiból propagandagépezetként működő közmédia eközben egy fél szóban sem tájékoztatta a nézőket, hogy mi is folyik éppen.

A december 16-i, Boldog karácsonyt, Miniszterelnök úr! névre keresztelt demonstráció hivatalos része után a jövőre 92,7 milliárd forintból működő közmédia székházához vonultak a tüntetők.

Az ellenzéki politikusok megpróbálták beolvastatni követeléseiket a közmédiában, 13 politikus éjszakázott az épületben. Hogy ne juthassanak be a stúdióba, a fegyveres biztonsági őrök a 444 tudósítása szerint a csatorna munkatársait nem engedték ki onnan, mások mozgását pedig korlátozták, a munkába érkezőknek Bősz Anett parlamenti képviselő szerint nem működött a belépőkártyájuk.

Az hétfő kora reggel pörögtek fel, mikor Hadházy Ákos megpróbált felmászni egy lépcsőn, ahol biztonságiak állták el az útját. Az őrökkel dulakodás alakult ki, a képviselő földre is került, végül pedig kidobták.

Szél Bernadettet, aki élőben közvetítette az eseményeket a Facebookon, heves tiltakozása ellenére szintén kihajították az épületből. Az épület előtt álló rendőrök a 444 tudósítása szerint azt mondták, intézkedni fognak.