Agyarország – ahol már a törvény sem véd

2018. december 17. 10:28 2018. dec. 17. 10:28

Egyetlen egy kérdés maradt neked, kedves olvasó azon a délelőttön, amikor a közmédia székházában végleg eltört valami.

Azon a délelőttön, amikor a magyar Parlament egyik képviselőNŐjét és képviselőjét leteperte néhány kidobófiú és kihajította az MTVA székházából.

Azon a délelőttön, amikor ezt a törvény őrei, a helyszínre hívott rendőrök végignézték.

Hogy teljesen tűéles legyen, hogy pontosan mi ezzel a baj, hogy a megtépázott, földre tepert Hadházy Ákos miért tartotta végig maga előtt a képviselői igazolványát, itt egy kis részlet a 2012-es Országgyűlésről szóló törvényből:

A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő - a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon - jogosult a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a rendvédelmi szervek és a vámhatóság működésére szolgáló területre is belépni. E jogosultság gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét.”

Egy petíciót akartak beolvasni az ellenzéki képviselők. Elnézve a köztévé irgalmatlanul nagyívű híradóját, ez azért nem okozott volna aránytalan sérelmet.

Két ilyen igazolványt szorongató embert tepertek le és dobtak ki kopaszok – lélekben mindenképp azok, hajviselettől függetlenül – a köztévé, érted, a KÖZtévé székházából.

Két olyan embert, akit a törvény védett, egy olyan törvény, amit amúgy a ma regnáló hatalom hozott saját magának.

Miközben Orbán Viktornak a pofánsípolás számít fizikai inzultusnak, amit hősiesen tűr, mondván, ez a Fidesznél a nemzetszolgálat. A végtelenül vicces dajcstamás meg azzal viccelődik ezer kilométerrel arrébb, hogy "valaki szólhatna a hisztizős ellenzéki honanyáknak és honatyáknak, hogy a Való Világ9 powered by Big Brother nem a közmédián megy, hiába mentek oda, nem tudnak villalakók lenni."

A kérdés pedig az: szerinted, kedves nem parlamenti képviselő és nem köztévés kidobóember olvasó, mostantól mennyi esélyed van ebben az országban neked, akit még a törvény sem véd?