Az atomminiszter szerint a tüntetők nagy része életében nem dolgozott még

2018. december 18. 09:12 2018. dec. 18. 09:12

Ő már csak tudja, végülis elég nagy csúszásban van már így is a paksi atomerőmű bővítése.

Süli János volt paksi polgármester, jelenleg a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter is megszólalt a múlt héten kezdődött ellenzéki tüntetések ügyében.

A miniszter a Paks-Pressnek nyilatkozott - vette észre a hvg.hu - a rabszolgatörvény néven ismert, a túlmunka új szabályozásának elfogadásáról, de a tüntetőkről is megemlékezett.

Ami az elmúlt napok tüntetés és felfordulás sorozatát illeti, azt mondhatom, hogy én nem munkásokat látok a Parlament előtt, vagy az utcákon, hanem fiatalokat, akik szerintem egy napot se dolgoztak eddig

- mondta el a lapnak.

Arra is kitért, hogy ő mögötte 31 évnyi vezetői tapasztalat van, majd felhozott egy példát is - bár azzal pont az ellenkezőjét bizonygatta, mint amiről a törvénymódosítás szólna.

De például az atomerőműben többször előfordult olyan eset, amikor a kollégákat éppen arról kellett lebeszélni, hogy további túlórákat vállaljanak. Mindenkinek vannak céljai, amit csak több pénzzel lehet megvalósítani. Az atomerőműben kifizetik a túlórákat, és nem három év múlva, és az erőműben nagyon is jól fizet a túlóravállalás.

Az atomerőmű bővítése egyébként csúszik, ez egyes vélemények szerint jó ezermilliárdos veszteséget okozhat az országnak. Süli Jánost egyébként volt főnöke levélben szólította meg, hogy gondolkodjon el a beruházás alacsony megtérülésén, és ne legyen egy újabb Bős-Nagymaros jellegű kútba esett projektje az országnak.