Szekszárdon bejutott a kormánypárti médiába az ellenzékiek öt pontja

2018. december 18. 15:54 2018. dec. 18. 15:54

Szekszárdon is tüntettek hétfő este a rabszolgatörvény és a közmédia pártatlansága ellen. A demonstrálók a frissen központosított kormányzati médiakonglomerátum helyi szerkesztőségét is meglátogatták, akik ezt le is közölték - sőt, még az ellenzéki öt pontos követelést is leírták.

Hétfő este nemcsak Budapesten, de Szekszárdon is volt tüntetés a rabszolgatörvény és a közmédia pártatlansága miatt.

A teol.hu (Tolnai Népújság) szerkesztőségét is meglátogatták a demonstrálók, ahol átadták a Momentum által elindított, de azóta az ellenzékiek által széles körben elfogadott öt pontos követelést. A lap a Mediaworks-istállóhoz tartozott egészen a közelmúltig, amikor is a közel 500 kormányzati lapot és más sajtóterméket tömörítő alapítványhoz kerültek - írta meg a 444.hu.

A teol.hu pedig így számolt be a megmozdulás őket is érintő részéről:

"A szekszárdi megmozdulást a Budapesten, az MTVA székház előtt tartott tüntetéshez kapcsolódóan szervezték meg. A demonstrálók 15-20 fős, helyi lakókból – köztük Zaják Rita és Kerekes László önkormányzati képviselőkből – álló csoportja először a Garay téren kihangosítva meghallgatta Hadházy Ákos beszédének közvetítését, majd a szerkesztőségünkhöz vonultak zászlókkal, fáklyákkal keltve figyelmet. Zaják Rita a dokumentumot átnyújtva hangsúlyozta, szándékaik békések, csupán az öt pont leközlését kérik."

Majd pedig a cikkben leközölték az ellenzékiek öt követelését:

"A rabszolgatörvény azonnali visszavonását! A magyar dolgozók kizsigerelése, kiszolgáltatottá tétele teljes mértékben elfogadhatatlan! Vonják vissza a szabálytalanul elfogadott rabszolgatörvényt!"

"Kevesebb rendőri túlórát! Egy rendőrt se kötelezzenek többre, mint az európai uniós maximum! Tartsa be a kormány a saját törvényeit! Értük is tüntetünk!"

"Független bíróságokat! Állítsák helyre az igazságszolgáltatás függetlenségét! Nem kérünk a FIDESZ által irányított bírókból!"

"Európai Ügyészséget! Ha a kormány nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, az felér egy beismerő vallomással! Egy korrupciós ügy sem maradhat büntetlenül!"

"Független közmédiát! Nem akarunk több pártállami propagandahíradót látni! Követeljük a sajtószabadság helyreállítását és a felelősök, a hírhamisító Papp Dániel azonnali leváltását!"

A közmédiában hivatalosan még nem hangzott el ez az öt pont, noha vasárnap estétől hétfő estéig ezt szerette volna beolvasni több ellenzéki országgyűlési képviselő. A jutalmuk többeknek az lett, hogy a fegyveres biztonsági erők erőszakkal dobták ki őket a közmédia épületéből.